Fogdvägen 5

Fagersta

Trivsam och välhållen 1930-talsvilla i Västanfors

Trivsam 1930-tals villa i Västanfors som idag innefattar 4 rok, men har möjlighet att göras om till 5 rok. Villan är uppförd i 1 ½-plan med källare. På entréplanet finns ljust kök med matrum i fil, vardagsrum, renoverad gästtoalett med dusch samt ett sovrum. Det övre planet har två sovrum samt ett nyrenoverat dusch-/badrum. Stor inredningsbar kattvind. Walk in closet/allrum med utgång till balkong i söderläge. Nybyggd (-14) terrass på ca 25 kvm. Vattenburen värme (fjärrvärme). Fristående isolerat garage med kulvert in från bostadshuset. Nya 3-glasfönster på övre plan samt Fiber. Gångavstånd till Fagersta centralstation, Ica samt förskolor.

Fakta

OBJ-037143
900 000 SEK
113 kvm
4 R.O.K
1934
891 kvm
39 373 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Fagersta Lerhagen 2, Friliggande villa.

Tomt

Tomt med en tomtareal som enligt fastighetsregistret uppgår till 891 kvm. Uppvuxen tomt med diverse perenner samt äppelträd. Bra uppställningsplatser för bilar. Lättskött tomt med staket runtomkring.

Rumsbeskrivning

Trivsam 1930-tals villa i Västanfors som innefattar 4 rok fördelade på 113 kvm boarea samt 60 kvm biarea. Villan byggdes 1934. Villan är uppförd i 1 1/2-plan med källare. Timmerstomme samt utvändigt panel med tilläggsisolering. Tak belagt med lertegel. 2-glasfönster på entréplanet samt nya 3-glasfönster på det övre planet. Uppvärmning via vattenburen värme (fjärrvärme) och kamin i vardagsrummet samt öppen spis i det ena sovrummet på det övre planet (godkända för bruk). Kommunalt vatten och avlopp. Fiber är indraget i bostaden. Ny el med ny elcentral -13. På entréplanet finns ett ljust kök med matrum i fil, vardagsrum, gästtoalett/dusch samt ett sovrum. Det övre planet har två sovrum samt ett nyrenoverat dusch-/badrum. Fristående isolerat garage. Gångavstånd till Fagersta centralstation, Ica samt förskola.

Ljus och fin villa med en planlösning enligt följande:

Entréplan:
Ljus hall med avhängningsmöjligheter direkt till vänster innanför entrédörren. Laminatgolv med klinkerimitation samt målade väggar och panel. Till vänster i hallen nås en inre hall med platsbyggt skåp (elcentral finns gömd här). Laminatgolv samt nytapetserade väggar (-15). Här finns en liten praktisk renoverad (-14) gästtoalett med dusch. Våtrumsmatta på golv och väggar. Toalettstol samt tvättställ.
Innanför den inre hallen finns sovrum 1 med ljusinsläpp från två håll. Sovrummet har plastmatta på golv och tapeter på väggarna. Fint trätak som kan målas vitt för ett ljusare intryck. Innanför sovrummet samt innanför köket finns vardagsrum och matrum i fil med plastmatta på golvet samt tapetserade väggar (bröstpanel i matrummet), kamin i vardagsrummet som är godkänd för bruk. Trätak i bägge rummen. Mellan dessa rum kan man enkelt sätta upp en vägg om så önskas. Ljust kök som även nås från den inre hallen, med plastmatta på golv och tapeter på väggarna. Trätak. Vit skåpinredning med både bänk- samt överskåp. Ny laminatbänkskiva (-17) samt kakel ovan denna. Även ny diskbänk från -17. Maskinell utrustning i form av spis -16, diskmaskin -16, samt fläkt och kyl/frys.

Övre plan:
De stora delarna av det övre planet har renoverats under 2014. Mindre hall med trägolv och utgång till balkong med morgonsol. Inre hall med plastmatta på golvet samt ny pärlspontsimitation på väggarna. Stor inredningsbar kattvind med trägolv. Sovrum 2 med plastmatta på golvet samt tapetserade väggar. Rymlig kattvind med optimala förvaringsmöjligheter. Stor walk in closet/allrum med plastmatta och pärlspontsimitation. Hel garderobsvägg samt utgång till stor balkong i söderläge med ny trall på golvet. Litet praktiskt kontorsutrymme med panel på väggarna samt plastmatta på golvet. Sovrum 3 finns innanför allrummet och har parkettgolv samt målade tapeter. Laserade synliga stockar (imitation) i taket. Mysig öppen spis finns i detta sovrum. Fint renoverat duschrum/badrum (-14) med våtrumsmatta på golv och väggar. Vattenburen handdukstork (även elpatron). Toalettstol samt tvättställ. Duschplats samt ett bubbelbadkar. Spotlights i tak. Här finns även en tvättmaskin från -14.

Källare:
Källaren kan näven nås från utsidan av huset, i direkt anslutning till terrassen. Fjärrvärmecentralen är placerad direkt när man kommer ned i källaren. Källaren inrymmer förråd med betonggolv samt betongväggar. Även ett förråd med matkällare. Nya ingjutna avloppsrör från -14. I övrigt är golvet i detta utrymme av äldre betong. Element från -13. Verkstad med betonggolv samt målade betongväggar. Ytterligare förråd med äldre betonggolv. Element. Matkällare med gjutet golv. Tvättstuga med gjutet golv samt ett äldre element. Här finns tvättmaskin samt en torktumlare.

Övriga byggnader

På tomten intill bostaden finns ett fristående garage på ca 25 kvm. Isolerat samt gjuten platta. Ljus panel utvändigt. Tak belagt med betongpannor. Delvis ny läkt, papp samt avvattning. Vägguttag 3-fas. Kulvert finns från bostaden vilket ger ett varmt garage om så önskas. Plats för cyklar, trädgårdsredskap m.m.

Driftkostnad

Total driftkostnad
39 373 kr/år varav:
Uppvärming:
18 000 kr
Försäkring:
4 000 kr
Vatten/avlopp:
5 000 kr
Renhållning:
3 000 kr
Sotning:
373 kr
Hushållsström:
9 000 kr

Möjlighet finns att övertaga abonnemang på öppet fiber (Banhof) för ca 460 kr/månad.

Övrigt

Läge: Fastigheten är belägen i Västanfors på lugnt och barnvänligt område. Nära till skog med bra svamp- och bärmarker. I direkt närhet finns även Västanfors IP med möjlighet till skridskoåkning. Gångavstånd till Fagersta centralstation med dagliga turer från Fagersta C till Västerås C, Örebro C, Ludvika och Gävle C. Även turer till Stockholm. I Västanfors finns bland annat Ica supermarket, diverse butiker samt pizzerior och restauranger. Fastigheten har även gångavstånd till bl.a. förskolan Ugglan med fyra avdelningar: Norrgården och Sörgården för barn 1–3 år samt Mellangården och Östangården för barn 3–5 år. Förskolan har nyrustade lokaler med två stora lekhallar. Gården är kuperad och utmanar till många olika lekar. Förskolan ligger i ett lugnt villaområde, precis intill Granströms berg och en stor skog. I närheten finns även Mariaskolan för år F-6. Mariaskolan har dessutom en nybyggd idrottshall samt slöjdsalar som invigdes år 2015.

Driftskostnader:
Försäkring: ca 4.000 kr
Vatten/Avlopp: ca 5.000 kr
Renhållning: ca 3.000 kr
El (uppvärmning): ca 18.000 kr
El (hushållsel): 9.000 kr
Sotning: ca 373 kr
Totalt: 39.373 kr/år.
Detta baseras på säljarens boende. Observera att även de fasta kostnaderna är inkluderade i driften.
Möjlighet finns att övertaga abonnemang på öppet fiber (Banhof) för ca 460 kr/månad.

Taxeringsvärde 2015: Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet med typkod 220 på totalt 648.000 kr. Därav byggnadsvärde 494.000 kr och markvärde 154.000 kr.

Inteckningar: Pantbrev finns registrerade till totalt 432.000 kr. Det finns 6 pantbrev totalt. Dessa övertas obelånade av köparen på tillträdesdagen.

Servitut/gemensamhetsanläggningar: Det finns inga servitut inskrivna på fastigheten.

Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare. Möjlighet finns att flytta in omgående.

Objektnummer: 37143.

Karta

Vägbeskrivning

Adress: Fogdvägen 5, 737 31 Fagersta

Budgivning

900 000 SEK
  • 1
    2017-12-09 14:45
    900 000 SEK
Visa historik Dölj historik

Fakta

OBJ-037143
900 000 SEK
113 kvm
4 R.O.K
1934
891 kvm
39 373 kr/år

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare
Elin Hjalmarsson

Kontakt