Vallbyhedsvägen 20, Torsåker

Objektnr 44035
utgångspris
3 750 000 kr
Boarea / Mark
131 m² / 17,6 ha
Rum
6 rum
Typ
Gård
Byggår
1909
Visa alla
 • Visning, Anmälan krävs
  tor 23 maj, 16:00-16:45
 • Visning, Anmälan krävs
  lör 25 maj, 12:00-12:45

Gård i Torsåker 5 mil sydväst om Gävle med 14,1 ha produktiv skogsmark, 2,4 ha åker & fruktträdgård

Lantligt belägen gård i Torsåker ca 5 mil sydväst om Gävle med bostadshus, bagarstuga, lada, garage och förvaringsbyggnad samt en fantastisk fruktträdgård med ungefär 35 äkta fruktträd och en egen matkällare för äpplen och päron samt en ytterligare matkällare för annan matförvaring då det finns stor möjlighet till ytterligare trädgårdsodling. Potential för verksamhet i det rymliga garaget och ladan samt möjlighet för generationsboende.

En del av åkermarken är placerad precis intill bagarstugan vilket vore idylliskt att ha några får eller andra betande djur inom synhåll från bostaden och med promenadstigar i skogen som leder till den egna båtplatsen vid bryggan är sommaridyllen ett faktum.

Bostadshus om 5 rum och 2 kök med mycket bevarat från förr såsom trägolv, kakelugn, öppna spisar, vedspis, vackra dörrbeslag mm, samt tvättstuga och duschrum renoverat 2017. Bagarstuga med kök utrustat med vedspis, kammare med öppen spis, vardagsrum och WC samt förvaring på vindsplan. Garage, lada, förvaringsbyggnader och lekstuga.

Fastigheterna består av sex skiften med en total areal 17,6 hektar varav 14,1 hektar produktiv skogsmark och drygt 2,4 ha åker. Virkesförråd om 3.526 m3sk. Jakt och fiskerätt.

Till Torsåker har du ca 3 km och där finner du bland annat Torsåker skola f-6, 2 stycken förskolor, livsmedelsaffär och mack. Till närmaste större ort har du 2,5 mil till Sandviken, Gävle finns ca 5 mil bort och knappt 5 mil har du till Falun om du vill besöka Dalarna. Tågförbindelser till Gävle och Fagersta finns från Torsåker station 4,6 km bort.

Visa hela beskrivningenBilderFaktaKarta
Visa alla 70 bilder

Fakta

Fakta

 • ObjekttypGård
 • Utgångspris3 750 000 kr (utgångspris)
 • Rum6 rum
 • Boarea131 m²
 • TomtareaTomtarea 3000 m².
 • Mark17,6 ha
 • FastighetsbeteckningVall 3:6, Vall 3:2, Vall 9:9 & Sundbyberg 1:1
 • KommunHofors

Byggnad

 • Bostadsbyggnad

 • Byggår1909
 • Typ2 plan
 • StommeTimmer
 • TakPlåt
 • UppvärmningVedpanna med elpatron
 • FasadStående och liggande träpanel
 • EnergideklarationEj utförd
 • Övriga byggnader

 • Ekonomibyggnader
  Övriga byggnader

  Bagarstuga uppförd i trä med tegeltak. Ingång till mindre hall med plastmatta på golv och tapetserade väggar, dörr till vänster leder in till kammaren med öppen spis, trägolv, hög träpanel på vägg samt tapet på vägg. Till höger från hallen kommer du in till köket med trägolv, hög träpanel på vägg och tapetserade väggar, utrusat med vedpis samt köksförvaring. Vidare genom kök ligger allrum med trägolv, tapetserade väggar, ingång till WC utrustat med toalett och tvättställ samt trappa upp till vindsplan.
  Vindsplan består av klädkammare samt, sovrum med trägolv och tapetserade väggar i äldre skick samt stora delar råvind. Källarplan innehåller matkällare och gammal tvättstuga med hydrofor samt bakugn (ej eldningsbar) som idag kan användas som förvaringsutrymme.

  Lada uppförd i trä med plåttak med ingång via portar på framsida eller vid gaveln innehållande förvaringsutrymme, höskulle, varmbonat snickeri samt fd ladugård på källarplan. Från utsidan når du ytterligare förvaringsutrymme perfekt för skotergarage eller större trädgårdsmaskiner.

  Garage med två portar uppförd i trä med plåttak och gjutet golv med plats för två bilar på framsidan samt ytterligare port vid gaveln in till verkstad med plats för en bil och med hyllsystem för verktyg m.m.
  Hela övre plan förvaringsutrymme med full ståhöjd.

  Förvaringsbyggnad uppförd i trä med tegeltak och två dörrar varav det bakom den ena gömmer sig ett dass och den andra ett trädgårdsföråd.

  Före detta mangelbod som idag agerar förvaringsbyggnad uppförd i trä. Ingång från utsidan till jordkällare äpplen.

  Ovannämnda uthusbyggnader målades röda 2022.

  Lada uppförd i trä med tegeltak belägen på fastigheten Vall 9:9.

  Lekstuga.

Interiör

 • BostadsbyggnadBostadshus byggd i två plan med delvis torpargrund och delvis källargrund ca 1845 enligt säljarens uppgift, utbyggnad ca 1909. Byggd i trä med stående och liggande träpanel på yttervägg, plåttak och övervägande 2-glasfönster. Samtliga eldstäder är godkända och huset målades 2019. Fastigheten har enligt fastighetsutdrag en boyta om 131 kvm fördelat enligt nedan:

  Entréplan
  Ingång till hall med plats för klädförvaring under trappan och plastmatta på golv, köket hittas direkt till vänster med plats för matgrupp, utrustat med köksförvaring, spis, diskmaskin, diskho, kyl och frys, plastmatta på golv, delvis kakel ovan arbetsytor och tapet på väggar. Vidare genom köket ligger tvättstugan (2017) utrustad med skåpsförvaring, tvättmaskin och torktumlare, ytskikt av våtrumsmatta på golv och intill hittar du duschrum (2017) utrustat med dusch, toalett och tvättställ, ytskikt av våtrumsmatta på golv. Tar du rakt fram från hallen leds du in till ett sällskapsrum med breda golvplank på golv, ljust tapetserade väggar och vacker öppen spis, perfekt att underhålla dina nyanlända gäster. Vidare genom rummet kommer du in till ett rymligt vardagsrum med en pampig kakelugn, samma breda golvplank på golvet och tapetserade väggar.
  Intill vardagsrummet finns ytterligare rum som kan användas som bibliotek, sällskapsrum eller sovrum, den har trägolv, tapetserade väggar, en vackert murad öppen spis samt egen ingång via hall med plats för klädförvaring, perfekt som gästrum eller till tonårsbarnet.

  Övre plan
  Uppgång till inredningsbar hall med plastmatta på golv och delvis snedtak, ingång till rymlig klädförvaring i kattvind samt till WC (2017) utrustad med toalett och tvättställ med våtrumsmatta på golv och delvis snedtak. Till vänster från hallen ligger stort sovrum med plats för dubbelsäng, utgång till balkong med plats för sittgrupp och förvaring i inbyggda garderober samt fristående garderober.
  Till höger från hallen ligger ytterligare kök med plats för matgrupp och plastmatta på golv och tapetserade väggar, utrustat med köksförvaring, spis, vedspis samt torkskåp. med ingång från köket och hallen ligger ytterligare sovrum med plastmatta på golv och tapetserade väggar.

  Källarplan
  Ingång från tomten till källare med ett rum med betonggolv. Här finns vedpannan samt förvaringsutrymme för ved med vedlucka.

  Uppvärmning sker via vedpanna installerad 2018 (tillverkad 1989) med elpatron kopplad till vattenburet system, Vatten via grävd brunn och avlopp av typen trekammarbrunn med infiltration (2013).
  Alla avlopps och vattenledningar är utbytta från pannrum och uppåt 2017, skorsten för vedpannan renoverad 2018

Mark

 • ArealFastigheternas areal uppgår enligt skogsbruksplan till 17,6 hektar (enligt fastighetsutdrag 16,1967 ha) och består enligt skogsbruksplan av 14,1 ha produktiv skogsmark, 0,6 ha myr, 2,4 ha Inägomark och 0,5 ha annat. Välarronderade marker med väganslutningar till skiftena som gör dem lätta att nå.

  Fastigheterna består av 6 skiften med 17,6 hektar produktiv skogsmark. Det totala virkesförrådet uppgår till 3.526 m3sk vilket ger ett medeltal om 250 m3sk/ha. Medelboniteten 6,3 m3sk/ha. Tillväxten på hela fastigheten är beräknad till 69 m3sk per år. Trädblandningen är tall 31%, gran 61% och löv 9 %.
  Skogens åldersfördelning är relativt jämt med en topp med 75-årig skog.

  Naturvärden
  För att leva upp till kraven enligt PEFC ska minst 5 % av arealen vara avsatt för naturvård. På fastigheten så finns avsättningar så att certifieringskraven uppfylls.
  Åkerholmar under 0,5 hektar, där sådana finns, räknas som biotopskydd av Länsstyrelsen och kräver samråd vid eventuella åtgärder.

  Kulturvärden
  Det finns registrerade kulturminnen på fastigheten, dessa är utmärkta med ett K på kartan till skogsbruksplanen, dessa är sökbara på RAA. Det finns även fornminnen registrerade på fastigheten, dessa är utmärkta med ett R på kartan till skogsbruksplanen. Besök www.skogsstyrelsen.se/skogensparlor för mer information.

  Fastigheternas gränser kan vara bristfälligt markerade. Säljaren svarar ej för ytterligare markering av dessa. Spekulanter får själva inventera skogen.
  Skogsbruksplanen är upprättad december 2023 av Jhonas Danrud, Mellanskog, och finns att hitta under dokument.
 • TomtmarkTomten kring gårdcentrum består av gräsmatta samt fruktträdgård med olika typer av äppel- och päronträd ursprungligen planterade 1891, då fanns ca 100 st fruktträd och idag finns ca 35 bevarade. Alla fruktträd är kategoriserade och finns dokumenterade med karta, exempel på sorter är Vit gylling & Astrakan i olika färger. Träden är rotäkta träd vilket gör att de har längre livslängd, god sjukdomsresistens, fin fruktkvalitet och regelbunden fruktsättning. Om trädet skulle bli skadat så är de rotskott som kommer upp av precis samma sort. Det finns även stor potential för trädgårdsodling med matkällare samt separat äppelkällare då äpplen och päron ej får förvaras med andra grödor.

Ekonomi

 • Pantbrev

 • PantbrevDet finns 2 pantbrev om totalt 25 000 kr
 • Taxering

 • Taxeringskod120, Lantbruksenhet, bebyggd
 • Taxeringsvärde2 160 000 kr
 • Fastighetsavgift/skatt9 525 kr
 • Taxeringsår2023

Övrigt

 • VägbeskrivningFrån Gävle ta E16 västerut ca 40 km, sväng vänster och kör ca 9,3 km och fastigheten ligger på höger sida.
  Adress Vallbyhedsvägen 20, 813 96 Torsåker
 • TaxeringsvärdeFastigheterna är samtaxerade såsom lantbruksenhet bebyggd (typkod 120). Det totala taxeringsvärdet på fastigheterna uppgår till 2.160.000 kr varav byggnadsvärde 1.129.000 kr och markvärde 1.031.000 kr fördelat enligt nedan:

  Tomtmark 227.000:- (3.000 kvm)
  Bostadsbyggnad 1.068.000:-
  Skogsmark 462.000:- (7 ha)
  Åkermark 342.000:- ( 8 ha)
  Ekonomibyggnad 61.000:-
  Övrig mark (2 ha)
 • DriftkostnaderFörsäkring 7.672 kr, Renhållning 1.645 kr, Avlopp 1.302 kr, Sotning 1.296 kr, El inklusive viss uppvärmning 11.787 kr. Totalt 23.702 kr/år Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning där även egen ved använts till uppvärmning. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift på 9.525 kr/år.
 • Servitut mmFastigheten Sundbyberg 1:1 belastas av ett servitut (ledningsrätt) gällande starkström och här hittas också en fornlämnning L1948:1793. Fastigheten har del i samfälligheten Hofors Vall s:4 med ändamål Hytta.
  Fastigheten Vall 9:9 belastas av ett avtalsservitut gällande vattenledning Akt 21-IM3-73/1882B.1 Fastigheten har del i samfälligheterna Hofors Vall s:2 med ändamål vägar samt Hofors Vall s:3 med ändamål ler-grus- och sandtag.
 • TillträdeTillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.
 • UndersökningspliktKöparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Köparen ska före köpet ha tagit del av en objektsbeskrivning rörande fastighetens egenskaper.
  Skogsinventeringen är upprättad med för skogsinventering gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Den kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. De kan således inte av köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper, det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna.

Karta

Intresseanmälan

Vallbyhedsvägen 20, Torsåker

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kontakta mäklaren

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.