Sundbro 23:15

Jumkil

Byggnadstomt i Jumkil utanför Uppsala

Lantligt belägen byggnadstomt i Jumkils socken ca 2 mil nordväst om Uppsala. Till Librobäck med flera byggvaruhus, återvinningscentral mm tar det ca 15 minuter med bil. Till Stenhagens centrum med stora livsmedelsbutiker, systembolag, apotek m.m tar det ca 20 minuter. I närmaste omgivningarna finns stora skogs- och strövmarker med goda möjligheter till bär- och svampplockning. Förskola, skola f-5 och förskola finns i Jumkil på knappt 6 km avstånd. Edenhofs 18 håls-golfbana ligger drygt 6 km ost om tomten. Avstånd till Stockholm ca 9 mil.

Relativt plan, oplanerad tomt om 1.844 kvm.

Vattenbrunn finns ej. Avlopp med trekammarbrunn med markbädd (markbädden gemensam med grannfastigheter) finns. El och bredband finns inte draget till tomten, men rör finns nedgrävda att dra el resp. fiberkabel i. El finns framdraget och klart till närområdet från elbolagets sida. Kostnad för att ansluta tomten till elnätet är ca 50.000 kr inkl moms. Därtill kommer ev. kostnad för markskåp efter önskemål.

Tomten är idag obebyggd. Uppsala kommun lämnade positivt förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus i april 2022. Förhandsbeskedet gäller i två år. Köparen är fri att bygga det hus denne önskar, men under fliken dokument i beskrivningen på vår hemsida finns ett husförslag med produktionsskostnadskalkyl inkluderat tomtköp och husbygge, vilken landar på strax under fyra miljoner kr.

Observera att två granntomter och ytterligare tre tomter i närområdet med samma säljare är till salu samtidigt som denna tomt.

Fakta

43061
850 000 SEK
1 844 kvm

Visningar

Fastigheten kan beses när som helst.

Typ

Tomten Uppsala Sundbro 23:15, Tomt.

Tomt

Relativt plan, oplanerad tomt om 1.844 kvm.

Övrigt

Byggnation
Tomten är idag obebyggd. Uppsala kommun lämnade positivt förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus i april. 2022. Förhandsbeskedet gäller i två år. Kopia av beslutet kan erhållas från fastighetsmäklaren.

Vatten, Avlopp, el och fiber
Vatten: Vattenbrunn finns ej.
Avlopp: Trekammarbrunn med markbädd (markbädden gemensam med grannfastigheter)
El och fiber: El och bredband finns inte draget till tomten, men rör finns nedgrävda att dra el resp. fiberkabel i. El finns framdraget och klart till närområdet från elbolagets sida. Kostnad för att ansluta tomten till elnätet är ca 50.000 kr inkl moms. Därtill kommer ev. kostnad för markskåp efter önskemål.

Taxeringsvärde
Då fastigheten är nyavstyckad har den ännu inte åsatts något taxeringsvärde. Preliminär typkod 210 (småhusenhet, tomtmark). Den som äger en obebyggd småhustomt betalar årligen 1 % av taxeringsvärdet i fastighetsskatt. När tomten väl är bebyggd fungerar det i dagsläget så att nybyggda småhusfastigheter är avgiftsbefriade under femton år och därefter erläggs årlig kommunal fastighetsavgift.

Inteckningar
Fastigheten är fri från inteckningar.

Servitut mm.
Förmånsservitut finns inskrivet avseende väg utfart. Fastigheten har andel i gemensamhetsanläggningarna Sundbro ga:3 med ändamål avlopp.

Tillträde
Efter överenskommelse.

Visning
Tomten kan beses när som helst på egen hand.

Koordinater till fastigheten
59.975509, 17.375800 (Se våra till salu-skyltar)

Granntomter
Observera att två granntomter och ytterligare tre tomter i närområdet med samma säljare är till salu samtidigt som denna tomt.

Karta

Fakta

43061
850 000 SEK
1 844 kvm

Mäklare

Erik Myrsten
Erik Myrsten
Fastighetsmäklare

Kontakt