Näsbergsvägen 27

Vad

Nu finns det tillfälle att förvärva en strandnära hörntomt i fina Vad. Bygglov finns för en ca 210 kvm stor villa med tillhörande garage om ca 60 kvm. Här bor ni med ett lantligt läge och närhet till friluftslivet. Fastigheten är idag del av samfälligheten Smedjebacken Vad GA:8 och har en andel i kommande badplats och båtbrygga i direkt närhet till fastigheten. Ca 9 km till Söderbärke där man har Ica-butik, en kiosk samt en pizzeria. Även tågstation med bra förbindelser. Romme Alpin nås under 1 timme. Sommartid kan du ta båten till Smedjebacken som har en av Sveriges största insjöhamnar. Här finns ca 400 bryggplatser till båtar i olika storlekar. I hamnen kan du bland annat äta en bit mat medan du kollar på sjölivet. Välkommen att bese denna fantastiskt belägna tomt intill vattnet!

Fakta

41119
1 550 000 SEK
2 094 kvm

Visningar

Fastigheten kan beses när som helst.

Typ

Tomten Smedjebacken Vad 2:29, Tomt.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Smedjebacken Vad GA:7, Gemensamhetsanläggning: Smedjebacken Vad GA:8

Övrigt

Läge: Fastigheten är vackert belägen i ett nybyggt område i fina Vad, ca 30 meter från sjön Barken. Fastigheten har ca 9 km till Söderbärke och ca 13 km till Fagersta. Ca 45 km till Ludvika.

Fagersta:

I Fagersta centrum finns diverse butiker, bygghandel samt bank. Pizzerior och restauranger. Fik. Även gymnasium. Här finns badhus och gym. Stor lekpark. I Västanfors finns Västanfors IP med möjlighet till skridskoåkning. Fagersta centralstation med dagliga turer från Fagersta C till Västerås C, Örebro C, Ludvika och Gävle C. Även turer till Stockholm. I Västanfors finns bland annat Ica supermarket, diverse butiker samt pizzerior och restauranger. I Fagersta är besöksmålen är många och flest besökare har Västanfors hembygdsområde där det bland annat finns flera museistugor, en gammaldags handelsbod och en kaffestuga. Utanför Fagersta finns även fina Ängelsberg, där man förutom världsarvet Engelsbergs bruk även kan besöka världens äldsta bevarade oljeraffinaderi, beläget på Oljeön i sjön Åmänningen. Ängelsberg var redan runt 1900 en samlingsplats för konstnärer och traditionen lever idag vidare i ett galleri och en skulpturpark. Fagerstas fina natur uppskattas av många. Bruksleden passerar igenom kommunen och den går bland annat till kommunens högsta punkt, Högbyn, som ligger 241 meter över havet. Leden går även förbi den gamla bruksplatsen Trummelsberg och utsiktstornet vid Landsberget, som är kommunens näst högsta punkt, 217 meter över havet. Det finns ytterligare ett antal vandringsleder och kommunen har även sex naturreservat: Svartberget, Jonhagen, Jönsbacken, Kråksten, Jättåsarna samt Malingsbo-Kloten. Vatten och sjöar för både fiske och bad finns det gott om och i Abborrtjärn planteras ädelfisk. Badplatsen vid Eskiln besöks flitigt av både turister och stadens invånare. Strömsholms Kanal rinner igenom Fagersta via Ängelsberg på sin väg söderut

Söderbärke:

När det gäller skolor, finns Vad skola samt Kyrkskolan i Söderbärke. Vad skola är en liten och hemtrevlig byskola som är belägen i byn Vad mellan Söderbärke och Fagersta.
Skolan är godkänd miljöskola enligt Skolverkets kriterier och har skogen och sjön på bekvämt gångavstånd. På Vads skola går elever i förskoleklass, år 1,2 och 3. Antalet elever på skolan höstterminen 2016 är 89. Kyrkskolan är skolan mitt i samhället Söderbärke, naturskönt omgiven av vatten på tre håll. På Kyrkskolan går elever i år 4 till 9. I Söderbärke finns en Ica-butik, en kiosk samt en pizzeria. Även tågstation med bra förbindelser. Vårdcentral finns i Smedjebacken.

Ludvika:

Omkring Ludvika finns bra kommunikationer (både i och omkring kommunen) med andra närliggande orter och med flera stora städer. Riksväg 50 och riksväg 66 ansluter till varandra i Ludvika. På riksväg 50 ligger Ludvika mellan Örebro och Falun, riksväg 66 leder mot Västerås. Tågen går ofta, via Borlänge eller Västerås mot Stockholm. Från Dala Airport i Borlänge kan du flyga till Göteborg, Malmö och Stockholm och vidare ut i världen. Det går även charterflyg från Dala Airport. Kommunen trafikeras av lokala och regionala bussar och tåg. Långdistansbussarna kör till Karlstad, Göteborg och Stockholm. I Ludvika finns gymnasium.

Taxeringsvärde: Taxeringsvärde är ännu ej åsatt eftersom fastigheten är relativt nybildad.

Inteckningar: Det finns inga inteckningar på fastigheten.

Elanslutning m.m: Kommunalt vatten och avlopp finns framdraget och är inkluderat i priset. En anslutningsavgift om ca 32.000 kr tillkommer för elanslutning. Fiber är på gång och kommer att finnas inom kort (avgift tillkommer).

Bygglov m.m: Bygglov finns på att uppföra en ca 210 kvm stor villa från Vårgårdahus.
I bygglovet finns även tillstånd att uppföra ett ca 60 kvm stort garage.

Tillträde: Tillträde kan ske snarast/enligt överenskommelse mellan parterna.

Karta

Fakta

41119
1 550 000 SEK
2 094 kvm

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt