Västmannagatan 3

Krylbo

Fin och välskött hyresfastighet i centrala Krylbo med totalt 5 lgh samt fullstor källare med gemensamma ytor. Lägenheterna är fullt uthyrda. Fastigheten genererar goda intäkter. Uppvärmning via fjärrvärme. Com Hem-hus. Fin välskött trädgård med äppelträd och perenner. Gångavstånd till skola, mataffär, tågstation och grönområden. Busstation i direkt närhet som tar dig in till Avesta centrum med badhus, shoppinggalleria, restauranger, gym och bio m.m.

Fakta

41063
2 395 000 SEK
1 252 kvm
271 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Avesta Hammaren 7, Bostadsfastighet.

Byggnader

Vacker byggnad uppförd i 1 1/2-plan med källare. Trästomme samt plåtfasad. Brutet tak belagt med tegel. 2-glasfönster. Vattenburen centralvärme via fjärrvärme. Kommunalt vatten och avlopp. Bostadshuset är byggd 1942 och har en lokalyta om 278 kvm. Enligt säljaren är ytan 271 kvm. Ny cellulosa isolering på vind och i snedtak 2017. Totalt innehar bostaden 4 st lägenheter om 2 rok (55 kvm) samt 1 lägenhet om 1,5 rok (44 kvm).

Entréplan (2 st 2 rok samt 1 st 1,5 rok). Samtliga lägenheter på detta plan har separat entré.

Lgh 1: Denna lägenhet omfattar 1,5 rok och har plastmatta samt nyare klickgolv. Tapeter på väggarna. Kök med ljus skåpinredning. Utrustat med spis, fläkt, kyl/frys. Duschrum med våtrumsmatta på golv samt vägg.

Lgh 2: Omfattar 2 rok och innehar plastmatta i samtliga utrymmen samt tapeter på väggarna. Sovrummet har garderober. Köket har vit skåpinredning samt har maskinell utrustning såsom spis, fläkt samt kyl/frys. Duschrum med våtrumsmatta på golv samt vägg.

Lgh 3: Denna lägenhet består också av 2 rok med plastmatta, tapeter samt garderober i sovrummet. Kök med vit skåpinredning med både bänk- samt överskåp. Kyl/frys, spis och fläkt. Duschrum med våtrumsmatta på golv samt vägg.

Övre plan (2 st 2 rok) Nås från entré på framsida med gemensamt trapphus.

Lgh 4: Denna lägenhet har nytt duschrum med våtrumsmatta och duschhörna med glasdörrar, renoverad 2017. Plastmatta på golv och tapeter på väggar. Sovrum med garderober. Kök med vit skåpinredning samt maskinell utrustning såsom spis, fläkt samt kyl/frys.

Lgh 5: Dessa 2 rok har plastmatta på golvet och tapeter på väggarna. Sovrum med garderober. Vitt kök med kyl/frys, spis och en fläkt. Duschrum med våtrumsmatta på golv och väggar.

Källaren:

Källaren nås från både den gemensamma entrén på framsidan samt även via entré på baksidan. Inrymmer tvättstuga med 2 nya tvättmaskiner från 2020. Torktumlare samt separat torkrum. Även 2 egna låsta förråd till varje lägenhet. Cykelrum samt pannrum.

Övrigt

Läge:
Fastigheten är belägen i ett lugnt villaområde i Krylbo. I Krylbo finns pizzerior, skola samt butiker. Bussförbindelser till Avesta centrum. I Avesta finns förskolor, grundskolor samt gymnasium. Här finns även ett shoppingcentra med diverse butiker. Butiker även på gågatan i Avesta. Biograf. Diverse livsmedelsbutiker samt restauranger och pizzerior. Banker. Bra tågförbindelser från Krylbo station, bland annat direkttåg till Stockholm. I Avesta finns även ett nytt badhus- Metropoolen Avesta och det finns även ett badhus i Horndal. Det finns många träningsmöjligheter. I Sportparken finns möjlighet att leka och sporta i olika former. Avestas vackra natur ger möjligheten att motionera utomhus i ett flertal upplysta motionsspår. Ett centralt rekreationsområde är Älv- promenaden, som löper längs Dalälvens båda sidor med en sammanlagd längd av 8,5 km. Kommunen har ett flertal idrottsanläggningar utspridda i kommunen som möjliggör ett aktivt föreningsliv i närmiljö. I kommunen finns två alpina skidanläggningar som båda drivs och ägs av föreningar. Åsbobacke befinner sig ca 2,5 km från Avesta centrum och Fornby Klint befinner sig ca 5 km från Horndals centrum.

Tomt:
Enligt fastighetsregistret är tomtytan 1.252 kvm. Fin trädgård med äppelträd och grusgång med plats för parkering. Motorvärmare. Häck mot gatan. Möjlighet till både odling och möblemang i trädgården.

Hyresintäkter:
Totala hyresintäkterna uppgår till normalt 289.464 kr/år (alla lägenheter är uthyrda).

Driftskostnader:
Uppvärmning: ca 52.822 kr
El: ca 20.000 kr
ComHem: ca 7.200 kr
Försäkring: ca 9.328 kr
V/A + renhållning: ca 22.000 kr
Summa helår ca 111.350 kr

Observera att fastighetsskatt tillkommer per år med 2.208 kr.

Inteckningar:
Det finns 5 pantbrev på fastigheten som uppgår till 1.530.000 kr. Dessa övertas obelånade av köparen på tillträdesdagen.

Taxeringsvärde:
Fastigheten är taxerad såsom hyreshusenhet med bostäder med typkod 320, med ett taxeringsvärde på totalt 736.000 kr, varav hyreshusmark för bostäder 126.000 kr samt hyreshusbyggnad för bostäder 610.000 kr.

Servitut, nyttjanderätter m.m:
Fastigheten omfattas av stadsplan.

Information area:
Notera att säljarens uppgifter beträffande byggandens area skiljer sig från uppgifterna i taxeringen. Den köpare som anser att arean är av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Tillträde:
Enligt överenskommelse mellan köpare och säljare.

Karta

Dokument

Budgivning

2 395 000 SEK

Fakta

41063
2 395 000 SEK
1 252 kvm
271 kvm

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt