Ammer 101

Hammarstrand

Gård i Ammer, Jämtland

Mindre gård i Ammer ca 8 mil öster om Östersund med en landareal om drygt 6 ha bestående av åker/betesmark, skog och tomtmark vilket passar dig som till exempel vill bedriva djurhållning i mindre skala.
Bostadshus om 6 rum och kök, varav 4 sovrum, samt källare med förvaringsutrymmen och ekonomibyggnad innehållande garage, förvaringsutrymmen, stall med två boxar och sadelkammare samt fristående glestimrad vedbod

Här har du gångavstånd till Ammerån känt för sitt fina fiske efter öring och harr med badplats och anlagd sjö precis bredvid den sakta strömmande ån. I närliggande skogar finns vacker natur, skooterleder och ca 1,5 km bort hittar du ridklubb.
Ammer har en aktiv byförening som anordnar diverse aktiviteter. Fisket kan bedrivas i Ammerån, Indalsälven eller i de tjärnar som ligger i terrängen ovanför Ammer by.

Hammarstrand med samhällsservice såsom skola f-9, livsmedelsaffärer, vårdcentral, restauranger m.m. ligger en knapp mil bort.

Fakta

43071
850 000 SEK
6,9956 ha
150 kvm
6 R.O.K

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Ragunda Ammer 2:55, Gård.

Huvudbyggnad

Bostadshus byggd i 1 ½ plan 1937 enligt fastighetsutdrag. Byggd i trä med träpanel på yttervägg, källargrund, plåttak samt fönster av typen 3-glasfönster, delvis äldre modell och delvis nyare. Golvvärme kopplad till vattenburet system i hall, kök samt duschrum på entréplan och övre plan.
Boarea enligt fastighetsutdrag är 150 kvm (biarea 70 kvm) fördelade enligt nedan:

Entréplan: Ingång via brokvist till hall med avhängningsmöjligheter, ytskikt av klinker på golv och tapetserade väggar, till höger ligger duschrum utrustad med dusch, toalett och tvättställ, ytskikt av plastmatta på golv och väggar. Till vänster från hallen hittar du rymligt kök utrustat med köksförvaring, skafferi, spis med dubbelugn, kyl, frys och kamin, ytskikt av klinker på golv och skiva ovan arbetsytor. Intill köket ligger matrummet med inbyggd förvaring, plastmatta på golv och målad vävtapet samt fondtapet på väggar med öppen planlösning till vardagsrum med plastmatta på golv och målad vävtapet på väggar. Vidare genom vardagsrum finns ytterligare sovrum/kontor med laminat på golv och tapetserade väggar samt altandörr till tomten.

Övre plan: Hall i vinkel med litet allrum till höger med laminat på golv och målad vävtapet på vägg, ingång till två mindre sovrum med plats för enkelsäng, ytskikt av laminat på golv och tapetserade väggar. Väggen mellan rummen är ej bärande och kan tas ner om du vill ha ett större rum.
Rakt fram från hallen finns ett större sovrum med plats för dubbelsäng, delvis snedtak samt utgång till balkong med plats för sittgrupp.
Vidare hittar du klädkammare och duschrum med stor duschkabin, tvättställ och toalett, ytskikt av plastmatta på väggar och golv.

Källarplan:
I källaren hittas matkällare, pannrum med vedpanna, ackumulatortankar om totalt 2 kubik, tvättmaskin samt stort förvaringsutrymme med hyllsystem och trappa med utgång till tomten.

Vatten via vattenförening samt eget avlopp. Uppvärmning via luftvärmepump, kamin i kök samt vedpanna kopplad till vattenburet system med ackumulatortank. (Elpatron finns men i okänt skick)

Övriga byggnader

Ekonomibyggnad uppförd i delvis trä och delvis sten med plåttak innehållande förvaringsutrymmen, garage samt stall med gjuten platta, två boxar och isolerad sadelkammare. El och vatten finns indraget.
Vedbod uppförd med timmer och plåttak.
Lada uppförda i trä med plåttak.
Lada uppförd i trä med spåntak, renoveringsbehov råder.

Mark

Fastigheten har en areal om 69.956 kvm varav landareal 60.446 kvm och vattenareal 9.510 kvm. Landarealen är fördelad enligt nedan
Åkermark 2 ha
Betesmark 1 ha
Skogsmark 1 ha
Övrig mark 2 ha (består mestadels av skogsmark)

Lösöre

Lösöre i ekonomibyggnader inklusive ved ingår i försäljningen.

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2023-07-11 Energiprestanda: 137 kWh/kvm, Energiklass E. Komplett energideklaration finns under dokument.

Förvärvstillstånd

Fastigheten ligger inom område som är klassat som glesbygdsområde. Privatpersoner som sedan minst ett år är folkbokförda i glesbyggdsområde i Ragunda kommun kan fritt förvärva fastigheten. Om köparen är juridisk person eller person som ej bor i glesbyggdsområde i ovan nämnda kommun sedan minst ett år tillbaka skall köparen, hos Länsstyrelsen söka förvärvstillstånd inom 2 veckor från köpekontraktets tecknande. Kostnad för förvärvstillstånd betalas av köpare (fysisk person 4.600 kronor). I det fall köparen nekas förvärvstillstånd återbetalas erlagd handpenning.

Taxeringsvärde

Fastigheten är taxerad såsom lantbruksenhet bebyggd (typkod 120). Det totala taxeringsvärdet på fastigheten uppgår till 441.000 kr fördelat enligt nedan.
Åkermark 27.000:- (2 ha)
Betesmark 5.000:- (1 ha)
Skog 16.000:- (1 ha)
Ekonomibyggnad 19.000:-
Bostadshus 354.000:-
Tomtmark 20.000:- (2.000 kvm)

Driftkostnad

Uppvärmning 15.000 kr Försäkring 6.700 kr, Vatten/avlopp 3.500 kr, Hushållsel 26.000 kr, Renhållning 3.000 kr, Sotning 2.000 kr kr. Totalt 56.200 kr/år. Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift på 2.805 kr/år.

Friskrivning

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul, vilket innebär att säljaren frånskriver sig ansvar gällande dolda fel i fastigheten.

Undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Köparen ska före köpet ha tagit del av en objektbeskrivning rörande fastighetens egenskaper.

Inteckningar

Det finns 6 pantbrev om totalt 575.000 kr, dessa övertas obelånade av köparen.

Anteckning

Det finns en anteckning gällande ÅLÄGGANDE ATT ANSÖKA OM FASTIGHETSBILDNING med frist till 91-05-02, denna är beställd hos Riksarkivet.
Ytterligare en anteckning angående Täkt hittas under dokument.

Servitut mm

Det finns två avtalsservitut förmån gällande Se beskrivning vatten & se beskrivning vatten mm.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Karta

Vägbeskrivning

Från Hammarstrand ta Centralgatan (343) sväng vänster in på väg 87 och kör ca 8,1 km, sväng vänster och fastigheten ligger på vänster sida.
Adress: Ammer 101, Hammarstrand

Fakta

43071
850 000 SEK
6,9956 ha
150 kvm
6 R.O.K

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Fastighetsmäklare

Kontakt