Liss-Svedjan

Tierp

Lilla gården Liss-Svedjan

Gård om 2,5 hektar, enskilt och lugnt belägen i vackert slättlandskap med omväxlande hag-, åker- och skogsmark. Den ligger i utkanten av byn Djupa ca 1,5mil sydväst om Tierp, ca 5 mil söder om Gävle, ca 6 mil norr om Uppsala och ca 13 mil norr om Stockholm. I Tierp finns bra service. Därifrån går också pendeltåg till Uppsala respektive Gävle. Annars god kommunikation med bil via E4.

Renoverat, timrat hus, uppfört år 1800. Huset är vinterbonat och vatten och el finns indraget, men inte avlopp. Det innehåller ett rum och kök på 30 kvm boarea. Vidare finns gäststuga, växthus, magasin, lider, utedass, f.d. smedja och garage samt en stor ladugård/loge.

Marken, vilken ligger i anslutning till bebyggelsen, består förutom av uppvuxen trädgårdstomt av åker-/betesmark och lite skog.

Observera att grannfastigheten Tierp Djupa 1:7 är till salu samtidigt, även den genom Carlsson Ring Fastighetsmäklare. Den består av ca 42 hektar skogs- och åkermark utan byggnader.

Fakta

42107
1 500 000 SEK
2,4932 ha
30 kvm
1 R.O.K

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Tierp Djupa 1:4, Jordbruk.

Bostadshus

Uppfört år 1800 (uppgift från taxeringen) med stomme i liggande timmer i ett plan på torpargrund med naturstenssockel. Utvändigt fasad med synligt rödfärgat timmer och tak belagt med rödfärgad s.k. pannplåt omlagt omkring år 2010. Huset, som är vinterbonat, genomgick en större varsam renovering år 2017. Det innehåller 1 rum och kök fördelade på 30 kvm boarea (uppgift från taxeringen) enligt följande:
Liten entréhall/veranda. Rymligt kök med matplats och bevarad murad spiskåpa. Köket är utrustat med täljstenskamin med kokplatta uppepå, bänkspis med två plattor och ugn, kombinerat kyl- och frysskåp, varmvattenberedare, Rostfri diskbänk. Kammare/vardagsrum med bevarade breda golvtiljor.

Huset är uppvärmt via den effektiva täljstenskaminen kombinerat med portabla direktverkande elradiatorer.

Gäststuga och magasin

Gammal timmerbyggnad med fasad med delvis synligt timmer, delvis stående träpanel. Tak belagt med pannplåt. Gäststugedelen är anpassad för sommarboende och inreddes till bostadsutrymme år 2017. Det innehåller ett rum med breda bevarade golvtiljor och brädfodrade väggar. El finns indragen, men inte vatten.
Vägg i vägg med gäststugan finns det gamla spannmålsmagasinet i två plan. Sammanlagd byggnadsarea ca 70 kvm.

Ekonomibyggnader

På fastigheten finns ett antal ekonomibyggnader enligt nedan. Dessa rödfärgades år 2018.

Ladugård/lada: Uppförd under första halvan av 1900-talet med stomme i betongsten resp. trä. Utvändigt synlig sten på ladugårdsdelen och i övrigt rödfärgad stående träpanel. Tak belagt med pannplåt. Ladugårdsdelen med gjutet golv och det gamla foderbordet och övrig inredning bevarat. Ladudelen består av stor öppen yta med brädgolv Höskulle ovanpå ladugårdsdelen. Byggnadsarea ca 362 kvm.

Lider: Äldre byggnad med stomme i trä. Utvändigt stående träpanel och tak belagt med plåt.

Utedass: Äldre dass vidbyggt lidret med stomme i trä. Utvändigt rödfärgad träpanel och tak belagt med plåt.

Växthus: Uppfört år 2018 med aluminumstomme på en gammal husgrund. Väggar och av av glas Byggnadsarea ca 12 kvm.

Jordkällare: Gammal jordkällare med valv av huggen granit och med gjutet golv.

Pumphus: Liten byggnad inrymmande vattenpump och hydrofor.

Garage: Äldre träbyggnad med eternittak belägen en bit från gårdscentrum. Byggnadsarea ca 15 kvm.

Smedja: Äldre träbyggnad med eternittak belägen en bit från gårdscentrum. Byggnadsarea ca 15 kvm.

Areal

Fastighetens storlek uppgår enligt fastighetsregistret till 24.932 kvm (2,49 hektar). All mark är samlad i ett skifte. Invid husen finns uppvuxen trädgårdstomt med gräsmatta, perenna växter, bär- och prydnadsbuskar samt lövträd. Resterande del av marken utgörs av åker- och lite skogsmark.

Vatten och avlopp

Vatten från egen grävd brunn.
Enkelt köksavlopp till dike.

Bredband

Fastigheten är inte ansluten till fibernät.

Driftkostnader

Uppvärmning 0 kr (ägaren har inte nyttjat huset vintertid de senaste åren), försäkring 2.700 kr, el 3.000 kr (ca 1200 kWh). Total summa per år 5.700 kr. Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift 3.158 kr. Månadskostnad = ca 750 kr. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning då huset inte nyttjas under vinterhalvåret. Då torpet senast var permanentbebott för några år sedan uppgick elförbrukningen till ca 3.200 kWh.

Energideklaration

Erfordras ej då huset i dagsläget endast används som fritidsbostad

Taxeringsvärde

Fastigheten är idag samtaxerad med intilliggande skog- och åkermark, vilket utgör en egen fastighet, som ägs av samma ägare och säljs samtidigt som denna fastighet. Om det framöver blir olika ägare kommer de inte längre att samtaxeras. I taxeringen har bostadshuset åsatts taxeringsvärde 199.000 kr, ekonomibyggnad 127.000 kr och tomtmark 222.000 kr.

Inteckningar

Pantbrev finns uttagna å totalt 40.000 kr. Fastigheten är samintecknad med den grannfastighet och pantbreven kommer att dödas.

Servitut mm.

Förmåns-, resp. belastningsservitut finns avseende tillfartsväg.

Tillträde

Hösten/vintern 2022 efter överenskommelse.

Adress till fastigheten

Djupa 101, 815 91 Tierp

Karta

Budgivning

2 100 000 SEK

Fakta

42107
1 500 000 SEK
2,4932 ha
30 kvm
1 R.O.K

Mäklare

Erik Myrsten
Erik Myrsten
Mäklare & jurist

Kontakt