Andersfors 19

Bergsjö

Idyllisk gård med högt soligt läge i Älgered, Bergsjö

Välkommen till idyllisk gård med enskilt högt söderläge, vacker vidsträckt utsikt över den egna åkermarken samt skog och berg. En mindre väg leder ned till den öppna gårdsplanen som knyter samman de stora gräsytorna och gårdens fem olika byggnader.
Det vackra söderläget ger goda odlingsmöjligheter och tack vare gårdens placering finns möjligheter till både sol och svalka sommartid, men också pulkabackar och eget skidspår vintertid.
Några kilometer bort finns en badsjö med brygga, som nås enkelt med bil eller cykel.
På gården finns bostadshus med sovrum, duschrum, kök och vardagsrum med sandugn samt ett stort spröjsat fönsterparti som vetter ut mot det öppna landskapet.
För gäster eller de äldre barnen finns ett härbre med allrum, sovloft och duschrum med wc samt en gäststuga med ett stort vidbyggt garage, som också kan användas som arbetsyta eller maskinhall. På gården finns också en vedeldad bastu, en vedbod med extra förvaring samt en renoverad och återställd jordkällare.
Fastigheten är belägen i Älgered ca 1 mil nordväst om Bergsjö, där samhällsservice såsom affär, systembolag, apotek, vårdcentral och skolor finns.

Fakta

41066
1 700 000 SEK
5,3000 ha
85 kvm
2 R.O.K

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Nordanstig Älgered 23:5, Gård.

Bostadsbyggnad

Bostadshus uppförd enligt fastighetsregistret 1909 (originalbyggnad uppförd före1896 enligt funnen dokumentation) i ett plan i trä med torpargrund. Bostadshuset genomgick omfattande renovering under 2002 där bl.a tak, fönster och panel byttes. Samtidigt nybyggdes dusch/toalettrum samt tillbyggnad av vardagsrum och veranda. Takbeklädnad av tegel, stående träpanel på yttervägg och fönster av typen 2-glas.
Boarean är enligt fastighetsutdrag 85 kvm fördelat enligt nedan:

Entreplan:
Hall med avhängningsmöjligheter, klinker på golv med golvvärme (el) och tapetserade väggar. Till höger hittas ett rymligt och luftigt kök utrustat med köksförvaring (bänkskåp), vedspis, kylskåp med frys, tvättmaskin, diskmaskin, ugn, spishäll och fläkt. Köket har delvis bröstpanel, tapetserade väggar och kakel ovan arbetsytor. Här finns också utgång till veranda med vidsträckt utsikt över det öppna landskapet. Vidare genom köket ligger stort vardagsrum med vackra trägolv och sandugn, tapetserade väggar och ett stort spröjsat fönsterparti med utsikt. Vardagsrummet har högt i tak upp till nock. Från hallen når du också sovrummet, med plats för en dubbelsäng och med en rymlig klädkammare. Golv med laminerad yta och tapetserade väggar. Intill hallen finns också duschrum med kakel och klinker, utrustat med golvvärme (el), toalett, dusch och tvättställ.

Fastigheten har eget vatten och avlopp av typen trekammarbrunn. Uppvärmning sker via direktverkande el samt sandugn och vedspis.

Övriga byggnader

Härbre uppfört i timmer med tegeltak. Inredd med ett allrum och ett sovloft samt WC utrustad med toalett, dusch och tvättställ. En rymlig veranda med utsikt över landskapet.

Garagebyggnaden uppförd i trä med plåttak omfattar en gäststuga som också kan användas som kontor, samt en garagedel med plats för en bil samt ett större förvaringsutrymme som kan användas som arbetsyta eller maskinhall. Gjuten platta och elektrisk garageport.
Gäststugan har plats för flera sängar och ett klinkergolv med golvvärme.

Vedeldad bastu uppförd i mitten av 2000-talet i trä med plåttak.

Trädäck med grillplats intill bastu.

Rymlig vedbod.

Varsamt renoverad och återställd jordkällare

Åkermark

Fastigheten har en areal enligt uppmätning på karta om 5,3 ha bestående av 2,5 ha skog och 2,5 ha åker enligt uppskattning på karta. Fastigheternas gränser kan vara bristfälligt markerade, säljaren ansvarar ej för ytterligare markering.

Taxeringvärde

Fastigheten är taxerad såsom Lantbruksenhet (typkod 100) Det totala taxeringsvärdet på fastigheten uppgår till 726.000 kr fördelat enligt nedan:

Åkermark 36.000:- (2 ha)
Skogsmark 203.000:- (4 ha)
Ekonomibyggnad 80.000:-
Bostadsbyggnad 314.000:-
Tomtmark 93.000:-

Driftkostnad

Uppvärmning inkl. hushållsel 25.200 kr, Försäkring 7.530 kr, Vatten/avlopp 1.750 kr, Renhållning 2.400 kr sotning 700 kr, Totalt 37.580 kr/år Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift på 3.052 kr/år.

Förvärvstillstånd

Fastigheten ligger inom område som är klassat som glesbygdsområde. Privatpersoner som sedan minst ett år är folkbokförda i Nordanstigs kommun i glesbygdsområde kan fritt förvärva fastigheten. Om köparen är juridisk person eller person som ej bor i kommunen skall köparen, hos Länsstyrelsen söka förvärvstillstånd inom 2 veckor från köpekontraktets tecknande. Kostnad för förvärvstillstånd betalas av köpare (4.600 kronor för privatperson). I det fall köparen nekas förvärvstillstånd återbetalas erlagd handpenning.

Inteckningar

Det finns 5 pantbrev om 800.000 kr och övertas obelånad av köparen.

Servitut m.m.

Det finns ett servitut last gällande kraftledning.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Karta

Vägbeskrivning

Från Bergsjö kör nordväst på väg 307 och kör ca 8,8 km, sväng vänster och kör 2,1 km, sväng vänster och fastigheten ligger i vägs ände efter ca 70 m.

Fakta

41066
1 700 000 SEK
5,3000 ha
85 kvm
2 R.O.K

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt