Johannisberg 622

Ljungaverk

Gård i Johannisberg, Ljungandalen

Välbevarad gård med hus om ca 170 kvm med utsikt över 4 ha egen mark. Avskilt och med öppet läge ca en timme från Sundsvall ligger denna lilla fina gård mellan E14 och Ljungan. Kök, matrum och vardagsrum har renoverats och badrum har satts in på 1970-talet. Egen skog om 2 hektar finns med tillräckligt av virke för eget bruk. Baksidan av huset vätter mot söder och där finns goda odlingsmöjligheter plus den stora hagen/åkern.

Fastigheten är belägen i vackra Ljungans dalgång, närmare bestämt i Johannisberg som ligger ca 7 mil väster om Sundsvall, 2 mil öster om Ånge och 11 mil öster om Östersund. Beläget mellan Fränsta och Ånge som båda har samhällsservice såsom vårdcentral, apotek, matbutiker m.m. Här kan du åka utför på Getberget och längd i fina skidspår i Källrå. Sommartid har du närhet till golfbana med restaurant. Allt inom några kilometers avstånd (4 km till skidspår och Getberget, 2 km till golfbanan).

Fakta

41109
550 000 SEK
6,3906 ha
170 kvm
7 R.O.K

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Ånge Ö 3:19 & Ö 3:19, Gård.

Bostadshus

Bostadshus med 7 r.o.k. i två plan. Byggnaden är uppförd enligt säljarens uppgift 1918 i timmer med plåtfasad och tak belagt med plåt. Vedspisen i köket samt vedspis på övre plan är kontrollerade och godkända för eldning.
Boarean uppgår enligt uppskattning till ca 170 kvm och är fördelad enligt följande:

Nedre plan: Genom dubbla pardörrar leds man in till hallen och rakt fram hittas vardagsrum med plats för soffgrupp och ingång till matrum som leder in till kök utrustat med vedspis, samt ny köksinredning, häll, ugn och tvättställ, kyl och frys är belägen i matrummet.
Till höger i hallen finns sovrum och badrum med badkar, wc, tvättställ och varmvattenberedare.

Övre plan: Stor hall i två “avdelningar”, vardera med balkong. Övre plan har totalt fyra rum. Det finns också fyra stycken garderober/förråd/kattvindar längs husets gavlar, samtliga med snedtak. Begränsat med eldragning på övre plan.

Det finns ett utrymme under huset för avtappning av det vattenburna gjutjärnssystemet som är kopplade till eldstäder i huset, systemet används ej.

Uppvärmning sker via luftvärmepump och direktverkande el.
Fastigheten har eget vatten via grävd brunn och avlopp via trekammarbrunn.

Övriga byggnader

Ladugård uppförd i delvis sten och delvis trä med plåtbelagt tak.
Hölada uppförd i trä.

Mark

Fastigheternas areal uppgår enligt fastighetsutdrag till totalt 63.906 kvm, dvs 6.3906 hektar, Ö 3:19 är är på två skiften med skogsmark om 1,98 ha och Ö 3:17 är på gårdsskiftet om 4,41 ha. Varje spekulant får på egen hand inspektera skogsmarken.

Taxeringsvärde

Fastigheterna Ånge Ö 3:17 och 3:19 är samtaxerade såsom lantbruksenhet med bostadsvärde under 50.000 kronor (typkod 113). Det totala taxeringsvärdet för båda fastigheterna uppgår till 105.000 kronor varav tomtmarksvärde 18.000 kronor, skogsmarksvärde 51.000 kronor och åkermarksvärde 36.000 kronor.

Lösöre

Fastigheten säljes i befintligt skick tillsammans med lösöre.

Förvärvstillstånd

Fastigheten ligger inom område som enligt ändring i jordförvärvslagen (1979:230) utgör glesbygdsområde. Privatpersoner som bor i glesbygdsområde i Ånge kommun kan fritt förvärva fastigheten. Om köparen är juridisk person eller person som ej bor i glesbygdsområde i kommunen skall köparen, hos länsstyrelsen söka förvärvstillstånd inom 2 veckor från köpekontraktets tecknande. Kostnad för förvärvstillstånd betalas av köpare (4.600 kronor). I det fall köparen nekas förvärvstillstånd återbetalas erlagd köpeskilling.

Driftkostnad

Försäkring 4.827 kr, Uppvärmning inkl. Hushållsel 7.200 kr, samfällighet 1.500 kr, Totalt 13.527 kr/år Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning. Utöver detta tillkommer fastighetsavgift på 135 kr/år.

Inteckningar

Fastigheten är inteckningsfri.

Servitut m.m.

Det finns inga servitut inskrivna i fastighetsregistret avseende fastigheterna.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Kommunalt V/A

De nuvarande ägarna har skrivit på ett ledningsrättsavtal som ger kommunen rätt att anlägga ledningarna på fastigheten Ö 3:17 (se bifogad fil).

Vill de nya fastighetsägarna ansluta sig till både vatten- och avlopp så kostar det i dagsläget 40.937,50 kr och årskostnaden är 7.656 kr.

Vill de bara ansluta sig till kommunalt vatten så kostar det 26.250 kr. Fastighetsägaren får själv bekosta grävning till, av kommunen anvisad, anslutningspunkt

Karta

Vägbeskrivning

Från Sundsvall följ E14 mot Östersund ca 70 km. Vid avfarten mot Ljungaverk fortsätt E14 ca 4 km till avfart mot Åse. Sväng där vänster, direkt därefter sväng vänster igen och följ vägen ca 500 meter. Fastigheten ligger på höger sida. Se även karta och uppsatta skyltar.
Adress: Johannisberg 622, Ljungaverk.

Fakta

41109
550 000 SEK
6,3906 ha
170 kvm
7 R.O.K

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt