Grundsjön 609

Fränsta

Fritidshus i högt och enskilt läge med utsikt över skog och sjö

Fritidshus i högt och enskilt läge med vidsträckt utsikt över skog och sjö. Fritidshus om 3 r.o.k. med plats för flera övernattande gäster i gäststuga med två våningssängar. Här hittas också jordkällare, förvaringsbyggnad, trädäck samt balkong med plats för matgrupp med vacker utsikt.
Mark om 4,45 ha belägen knappt 5 mil söder om Ånge och ca 8 mil norr om Ljusdal. Det finns ett servitut med ändamål fiske inom Grundsjöns by.

Fakta

40094
350 000 SEK
4,4500 ha
80 kvm
3 R.O.K

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Ånge Grundsjön 3:9, Fritidsfastighet.

Huvudbyggnad

Bostadshus troligen uppförd i början på 1900-talet i 1,5 plan. Byggd i trä (delvis timrad) på torpargund, tak belagt med plåt, fasad av stående träpanel och fönster av typen 2-glas.
Fastigheten har enligt säljarens uppskattning en boarea på 80 kvm med 3 rum och kök fördelat enligt nedan:

Entréplan: Ingång till hall i vinkel med garderob och torkskåp, ytskikt av plastmatta på golv och målad vävtapet på vägg, uppgång till övre plan samt ingång till duschrum utrustat med dusch, tvättställ, toalett och varmvattenberedare, ytskikt av plastmatta på golv och målad vävtapet på vägg. Vidare från hallen hittas rymligt kök med vacker utsikt över sjön och ljusinsläpp från två väderstreck och plats för matgrupp, köket är utrustat med köksförvaring, vedspis, spis, kyl och frys, ytskikt av plastmatta på golv och tapetserade väggar samt kakel ovan arbetsytor och bakom vedspis, till höger hittas vardagsrum med förvaringsutrymme samt utgång till balkong med utsikt över skog och sjö.

Övre plan: Hall med ytskikt av plastmatta och målad vävtapet, ingång direkt till mindre sovrum med snedtak, tapetserade väggar och trägolv, vidare igenom hallen finns sovrum med ytskikt av plastmatta på golv och tapetserade väggar, här finns plats för dubbelsäng, delvis snedtak, kamin och rymligt förvaringsutrymme i kattvind med möjlighet att användas som sovalkov.

Uppvärmning sker via direktverkande el, enskilt avlopp och sommarvatten via källa på annans mark.
Det är möjligt att koppla ur vattenpump och tömma vattensystemet för att kallställa huset.

Övriga byggnader

Förvaringsbyggnad uppförd i trä med plåttak innehållande, snickarbod, dass och förvaringsutrymme. El finns indraget och pump till vatten hittas här.

Gäststuga & vedbod uppförd i trä med plåttak.

Jordkällare.

Mark

Fastigheten har en areal om 44.500 kvm, dvs 4,45 ha och består av ca 1 ha inäga och ca 3,5 ha skog som är delvis avverkad.

Lösöre

Fastigheten säljs inklusive lösöre.

Förvärvstillstånd

Fastigheten ligger inom område som är klassat som glesbygdsområde. Privatpersoner som sedan minst ett år är folkbokförda i Ånge kommun i glesbyggdsområde kan fritt förvärva fastigheten. Om köparen är juridisk person eller person som ej bor i kommunen skall köparen, hos Länsstyrelsen söka förvärvstillstånd inom 2 veckor från köpekontraktets tecknande. Kostnad för förvärvstillstånd betalas av köpare (4.600 kronor för privatperson). I det fall köparen nekas förvärvstillstånd återbetalas erlagd handpenning.

Taxeringsvärde

Fastigheten Ånge Grundsjön 3:9 är taxerad såsom lantbruksenhet, obebodd (typkod 110). Det totala taxeringsvärdet på fastigheten uppgår till 11.000 kronor fördelat på Betesmark (4 ha) 11.000 kr.

Driftkostnad

Hushållsel inkl. uppvärmning 21.000 kr, försäkring 3.000 kr, renhållning 626 kr. Totalsumma per år 24.626 kr. Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning.

Inteckningar

Det finns ett förkommet pantbrev på 9.000 kr som är inskickat för dödning.

Servitut m m

Fastigheten är del i samfälligheten Ånge Grundsjön FS:1 (3/5 mål).

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Karta

Vägbeskrivning

Från Ånge kör söderut på väg 83 i ca 37,2 km, sväng vänster in på Mellansjö Naggenvägen och kör ca 9 km, sväng vänster och kör ca 356 m, sväng vänster och kör ca 170 m och du är framme vid fastigheten. Adress: Grundsjö 609.

Budgivning

310 000 SEK

Fakta

40094
350 000 SEK
4,4500 ha
80 kvm
3 R.O.K

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt