Njutångersvägen 10

Njutånger

Gård med två bostadshus, ekonomibyggnader samt skog i Njutånger knappt 2 mil söder om Hudiksvall.

Välkommen till en gård med historia i Njutånger endast 18 km söder om Hudiksvall. Här finns två stycken väl omhändertagna bostadshus om 6 rum och kök vardera vilket möjliggör bland annat generationsboende och uthyrning.
I Bostadshus 1 finns tre stycken godkända eldstäder och flera rum har vackra trägolv samt spegeldörrar.
Här finns även bekvämligheter i form av jordvärme, robotgräsklippare samt fiber och i närområdet finns bland annat Njutångers skola f-6, förskola, småbåtshamn med båtplatser samt bär och svampmarker.

I den senaste inventeringen av Njutånger (1973) är fastigheten utpekad som en kulturhistoriskt värdefull miljö. Den bevarade gårdsmiljön med två bostadshus och en ursprunglig ladugård äger stora miljöskapande värde tillsammans med det omgärdande staketet och det havsnära läget.

Till fastigheten hör produktiv skogsmark om 19,9 hektar med ett virkesförråd om 2.167 m³sk samt ekonomibyggnader.
Fastigheten ingår i Njutångers norra viltvårdsområde.

Fakta

40005
2 690 000 SEK
24,9394 ha
170 kvm

Visningar

Onsdag 8 apr kl 16:00-17:00
Anmälan krävs
Tisdag 14 apr kl 16:00-17:00
Anmälan krävs
Lördag 18 apr kl 12:00-13:00
Anmälan krävs

Typ

Fastigheten Hudiksvall Fegärde 1:27, Jordbruk.

Bostadsbyggnad

Bostadshus 1 uppförd enligt säljarens uppgift i slutet på 1800-talet i 1,5 plan. Byggd i timmer på delvis torpargrund och delvis källargund, tak belagt med tegel, fasad av stående träpanel och fönster av typen 2-glas och 3-glas. Tre stycken eldningsbara eldstäder och gedigna spegeldörrar.
Fastigheten har enligt fastighetsutdrag en boarea på 110 kvm (biyta 75 kvm)med 6 rum och kök fördelat enligt nedan:

Entréplan: Entré via brokvist till rymlig möblerbar hall med ytskikt av målad vävtapet och plastmatta på golv, här finns garderob, förvaringsutrymme, trappa upp till övre plan och ner till källare samt ingång till WC utrustad med toalett och tvättställ med våtrumsmatta på golv och plattor i pärlspontimitation på väggar.
Till höger hittar du ett ljust kök med plats för matgrupp och utsikt över Njutångersfjärden, utrustat med köksförvaring, vedspis, spis, diskmaskin, tvättställ, kyl och frys, ytskikt av delvis trägolv och plastmatta på golv samt tapetserade väggar och kakel ovan delar av arbetsytorna.
Rakt fram från hallen ligger biblioteket med öppen spis, äldre kassaskåp, trägolv och tapetserade väggar, möjlighet att användas som kontor eller ytterligare sovrum.
Med ingång från hall och kontor ligger salen där mycket har bevarats från förr, vackra trägolv och målat trätak, kakelugn samt ljusinsläpp från fem fönster i tre väderstreck.

Övre plan: Rymlig inredningsbar hall som idag används som tv-rum med gott om plats för soffgrupp med mera, ytskikt av trägolv och målad vävtapet på väggar.
Tre stycken sovrum med delvis snedtak, plastmatta på golv och tapetserade väggar varav en av dem har inbyggda garderober. Ytterligare ett sovrum med skrubb, ytskikt av plastmatta och tapetserade väggar.
Klädvårdsrum i vinkel med garderober och förvaringsutrymme, ytskikt av tapetserade väggar och plastmatta på golv, ingång till duschrum utrustad med dusch, toalett och tvättställ, ytskikt av våtrumsmatta samt våtrumstapet.
Vidare finns ytterligare garderob på övre plan.

Källarplan: Tvättstuga utrustad med tvättmaskin och mangel, polerad betong på golv.
Pannrum med utgång till tomten samt uppgång till bostadshus två och ytterligare utgång till tomten.

Matkällare nås från utsidan av huset och är i bra skick.
Kommunalt vatten och avlopp, uppvärmning sker via vattenburet värmesystem kopplad till jordvärme, fiber finns indraget.

Bostadsbyggnad

Bostadshus 2
Bostadshus uppförd enligt säljarens uppgift i slutet av 1700-talet i 1,5 plan. Byggd i timmer på torpargund, tak belagt med tegel, fasad av stående träpanel och fönster av typen 2-glas. Fastigheten har enligt fastighetsutdrag en boarea på 60 kvm (biarea 100 kvm)

Entréplan: Ingång via brokvist till mindre hall med ytskikt av plastmatta på golv och vävtapet på väggar, rakt fram finns innerhall med uppgång till övre plan samt ingång till salen och vardagsrummet. Salen har vackra breda trägolv, höga golvsocklar och här finns en stor öppen spis samt nedgång till källare.
Till höger från hallen ligger vardagsrum med kamin, trägolv och tapetserade väggar, vidare genom vardagsrum finns köket från 1970-talet utrustat med spis (defekt), tvättställ, kyl och frys, ytskikt av plastmatta och tapetserade väggar.
Duschrum med 70-tals plastmatta på vägg och plastmatta på golv, utrustat med dusch, toalett och tvättställ.

Övre plan: På detta plan har samtliga ytor plastmatta på golv och sovrum och hall har målad vävtapet på väggarna. Det finns två stycken duschrum på detta plan utrustade med dusch, toalett och tvättställ. 4 stycken mindre sovrum med delvis snedtak varav en har en rymlig skrubb. Det finns även två skrubbar i hallen.

Kommunalt vatten och avlopp, uppvärmning sker via vattenburet värmesystem kopplad till jordvärme.
Vedbod belägen under huset.

Fastigheterna länkas samman genom källaren därmed kan man nå båda husen därifrån med möjlighet att bygga upp vägg som tidigare fanns för att avskilja husen. Ovan kulvert i källare är yttertaket belagt med plåt.

Ekonomibyggnader

Ladugård uppförd i trä med plåtbelagt tak. Yta på 225 kvm enligt fastighetsutdrag innehållande bland annat stall, ladugårdsdel, mindre garage, snickarbod och foderbod. Golv i garage och ladugårdsdelen är betong medan resterande delar har trägolv. El finns indraget.

Loge uppförd i trä med plåttak.

Jordkällare med renoveringsbehov

Areal, skogsmark & tomt

Areal
Fastighetens areal uppgår enligt skogsbruksplanen till totalt 23,9 hektar varav 19,9 hektar produktiv skogsmark, 0,6 hektar skogsimp (myr), 2,2 hektar innägomark, 0,5 ha väg och kraftledning (linjeavdrag) och övrig mark 0,7 hektar. Fastighetens gränser kan vara bristfälligt markerade. Säljaren svarar ej för ytterligare markering av dessa. Spekulanter får själva inventera skogen.
Skogsbruksplanen är upprättad september 2016 och finns att hitta under dokument.
Enligt fastighetsutdrag uppgår arealen till 24,9 ha

Skogsmark
Fastighetens består av 4 skiften med 19,9 hektar produktiv skogsmark. Det totala virkesförrådet uppgår till 2.167 m3sk vilket ger ett medeltal om 109 m3sk/ha. Medelboniteten 4,8 m3sk/ha. Tillväxten på hela fastigheten är beräknad till 81 m3sk per år. Trädblandningen är tall 66%, gran 20% och löv 14%.
Skogsbruksplanen är upprättad i september 2016 och är uppräknad med årlig tillväxt för 3 år.

Tomt
Den väl omhändertagna tomten kring gårdscentrum består av bland annat grusad uppfart gräsytor, kastanjeträd, lönnar, syrener, körsbärsträd, äppelträd och rabarber.

Taxeringsvärde

Fastigheten Hudiksvall Fegärde 1:27 är taxerad såsom lantbruksenhet, bebodd (typkod 120). Det totala taxeringsvärdet på denna fastighet uppgår till 835.000 kronor fördelat enligt nedan:
Skogsmark 234.000 kr (22 ha)
Skogsimped. 4.000 kr (2 ha)
Ekonomibyggnad 27.000 kr
Småhusbyggnad på lantbruk 327.000 kr + 136.000 kr = 463.000 kr
Småhusmark 107.000 kr (3.000 kvm)

Driftkostnad

Hushållsel inkl. Uppvärmning 31.706 kr, försäkring byggnader 8.448 kr vatten/avlopp 7.576 kr, renhållning 1.080 kr. Totalsumma per år 48.810 kr. Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift på 4.275 kr/år. Observera att detta endast är en uppskattning beräknad på nuvarande ägares användning.

Lantmäteriförrättning

Det pågår idag en Lantmäteriförrättning gällande 257,6 kvm som ska överföras till annan fastighet. Kostnaderna för detta belastar inte köpare av denna fastighet.

Inteckningar

Det finns 1 st inteckning som uppgår till 1.000.000 kronor. Inteckningen övertas obelånad av köparen.

Servitut m.m.

Fastigheten har fyra stycken avtalsservitut; Last avloppsanläggning, vattenanläggning, last ledning, last kraftledning, last avloppsanläggning Vattenanläggning, samt en ledningsrätt för tele och ett officialservitut för väg.
Det finns en gemensamhetsanläggning Hudiksvall Fegärde ga:1 med ändamål utfartsväg och skogsbilväg som förvaltas av Fegärde skogsbilväg och samfällighetsförening.
Planbestämmelser: Avstyckningsplan.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare dock tidigast 2020-08-01

Karta

Vägbeskrivning

Från Hudiksvall ta E4:an mot Stockholm ca 15,2 km, sväng av höger mot Njutånger och ta första avfarten i rondellen och kör ca 50 m, ta vänster i rondellen och fortsätt i ca 1,6 km, ta höger på Njutångersvägen och kör ca 607 m och fastigheten ligger på vänster sida, se även karta och skyltar.
Adress: Njutångersvägen 10.

Fakta

40005
2 690 000 SEK
24,9394 ha
170 kvm

Mäklare

Johanna Falck
Johanna Falck
Mäklare

Kontakt