Johannisberg 622

Ljungaverk

Potentiell hästgård i Ljungandalen

Välbevarad gård med hus om ca 170 kvm med utsikt över 4 ha egen hagmark. Avskilt och med öppet läge ca en timme från Sundsvall ligger denna lilla fina gård mellan E14 och Ljungan. Gårdens interiör och fönster är i stora delar i original. Kök har renoverats och badrum har satts in på 1970-talet. Här har man tidigare arbetat med hantverk och haft djur som häst och höns. Egen skog om 2 hektar finns med tillräckligt av virke för eget bruk. Baksidan av huset vätter mot söder och där finns goda odlingsmöjligheter plus den stora hagen/åkern.

Fastigheten är belägen i vackra Ljungans dalgång, närmare bestämt i Johannisberg som ligger ca 7 mil väster om Sundsvall, 2 mil öster om Ånge och 11 mil öster om Östersund. Beläget mittemellan Fränsta och Ånge som båda har samhällsservice såsom vårdcentral, apotek, matbutiker m.m. Här kan du åka utför på Getberget och längd i fina skidspår i Källrå. Sommartid har du närhet till golfbana med restarant. Allt inom några kilometers avstånd (4 km till skidspår och Getberget, 2 km till golfbanan).

Fakta

39028
350 000 SEK
4,4076 ha
170 kvm
7 R.O.K

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Ånge Ö 3:17 och Ö 3:19, Gård.

Bostadshus

Bostadshus med 7 r.o.k. i två plan. Byggnaden är uppförd 1918 i timmer med plåtfasad och tak belagt med plåt. Mycket i huset är bevarat, exempelvis spröjsade fönster, spegeldörrar och pärlspont som klär väggarna i flera av utrymmena. Det finns två ingångar, en huvudentré och en köksingång. Trägolv i samtliga rum, några med beläggning av äldre kork-/plastmatta. Boarean uppgår enligt uppskattning till ca 170 kvm och är fördelad enligt följande:
Nedre plan: Genom dubbla pardörrar leds man in i hall med pärlspontad bröstpanel. Direkt till vänster finns kök med köksinredning i trä med ved- och elspis. Till höger i hallen finns sovrum och badrum med badkar, wc, tvättställ och varmvattenberedare. Vidare rakt fram från hallen finns sal och kammare. I kammaren finns kyl och frys samt micro, provisoriskt placerade.
Övre plan: Stor hall i två “avdelningar”, vardera med balkong. Övre plan har totalt fyra rum. Det finns också fyra stycken garderober/förråd/kattvindar längs husets gavlar, samtliga med snedtak. Begränsat med eldragning på övre plan.

Det finns ett utrymme under huset för avtappning av det vattenburna gjutjärnssystemet som är kopplade till eldstäder i huset, systemet används ej. Samtliga eldstäder är sedan länge ej använda och heller inte inspekterade.

Uppvärmning sker via luftvärmepump och direktverkande el.
Fastigheten har eget vatten via grävd brunn och avlopp via trekammarbrunn.

Gården kommer att under 2019 få tillgång till kommunalt vatten och avlopp. Ånge kommun har fått tillstånd att dra ledningarna genom åkern. Gårdens ägare kommer att erhålla ersättning för det plus att gården kan koppla in sig på vatten och avlopp för en avgift. En icke bindande anmälan för detta har lämnats in till Ånge Kommun. Mer information bifogas om detta och kan även fås av Ånge Kommun.

Ladugård

Ladugård, delvis murad och uppförd i trä med plåttak innehållande bl.a. f.d. djurstallar. Byggnaden har renoveringsbehov. Spekulanterna går in i byggnaden på egen risk. Fönstren är renoverade 2017.

Hölada

Hölada samt två stycken skjul i fallfärdigt skick.

Areal

Fastigheternas areal uppgår enligt beräkning på fastighetskarta till totalt 6,4 hektar (Ö 3:19 “skogsskiftena” 1,95 ha, Ö 3:17,”gårdsskiftet” 4,45 ha). Varje spekulant får på egen hand inspektera skogsmarken.

Taxeringsvärde

Fastigheterna Ånge Ö 3:17 och 3:19 är samtaxerade såsom lantbruksenhet med bostadsvärde under 50.000 kronor (typkod 113). Det totala taxeringsvärdet för båda fastigheterna uppgår till 105.000 kronor varav tomtmarksvärde 28.000 kronor, skogsmarksvärde 42.000 kronor och åkermarksvärde 35.000 kronor.

Inteckningar

Det finns inga inteckningar registrerade i fastighetsregistret.

Servitut

Det finns inga servitut inskrivna i fastighetsregistret avseende fastigheterna.

Lösöre

Fastigheten säljes i befintligt skick tillsammans med allt lösöre bortsett från vissa personliga ägodelar. Även den installerade robotgräsklipparen ingår.

Friskrivning

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul, vilket innebär att säljaren frånskriver sig allt ansvar gällande eventuella dolda fel i fastigheten.

Förvärvstillstånd

Fastigheten ligger inom område som enligt ändring i jordförvärvslagen (1979:230) utgör glesbygdsområde. Privatpersoner som bor i Ånge kommun kan fritt förvärva fastigheten. Om köparen är juridisk person eller person som ej bor i kommunen skall köparen, hos länsstyrelsen söka förvärvstillstånd inom 2 veckor från köpekontraktets tecknande. Kostnad för förvärvstillstånd betalas av köpare (3.700 kronor). I det fall köparen nekas förvärvstillstånd återbetalas erlagd köpeskilling.

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Objektnummer

39028.

Karta

Vägbeskrivning

Från Sundsvall följ E14 mot Östersund ca 70 km. Vid avfarten mot Ljungaverk fortsätt E14 ca 4 km till avfart mot Åse. Sväng där vänster, direkt därefter sväng vänster igen och följ vägen ca 500 meter. Fastigheten ligger på höger sida. Se även karta och uppsatta skyltar.
Adress: Johannisberg 622, 840 10 Ljungaverk.

Budgivning

400 000 SEK

Fakta

39028
350 000 SEK
4,4076 ha
170 kvm
7 R.O.K

Mäklare

Karin Hildingsson
Karin Hildingsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt