Norra Bisen 41

Söderbärke

Vackert och sjönära belägen fastighet i byn Norra Bisen, med Malingsbo och Kloten rekreationsområde i direkt närhet. Fastigheten innehar två bostäder där den ena bostaden har uppdaterade ytskikt i större delen av huset från 2015. Ny pelletskamin. Den andra bostaden utgörs av en äldre anrik byggnad med många möjligheter, speciellt för den byggnadsvårdsintresserade. Redskapsbod samt uthuslänga. Stor trädgård med fina odlingsmöjligheter. En riktig idyll med både svamp- och bärrika skogar samt fina fiskevatten inpå knuten. Ca 19 km till Söderbärke, ca 35 km till Ludvika, ca 10 mil till Västerås och ca 20 mil till Stockholm.

Fakta

41055
975 000 SEK
105 kvm
4 R.O.K
1925
2 293 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Smedjebacken Norra Bisen 5:14, Fritidshus.

Läge

Norra Bisen är en liten by med vackra omgivningar såsom skogar och sjöar. Fastighetens läge är högt och vackert med ca 150 meter till sjön Bisen med bad (brygga finns) och bra fiske. Möjlighet finns att ha båt i Bisen. Fastigheten är belägen ca 19 km S om Söderbärke, ca 35 km SO om Ludvika, 32 km S om Smedjebacken, ca 35 km V om Fagersta, ca 10 mil NV om Västerås och ca 20 mil NV om Stockholm. Ca 4,7 km SV om Norra Bisen ligger det lilla brukssamhället Malingsbo.

Malingsbo:
Byn omtalades som Malingsboda i mitten av 1400-talet. Den vackra karolinska herrgården är mycket välbevarad och väl sammanhållen och anses idag som en av Bergslagens finaste. Huvudbyggnaden med flyglar byggdes vid 1700-talets första hälft. Här finns även en kyrka samt gamla byggnader som tillhört bruket. Ytterligare några byggnader vittnar om brukstiden; en vitputsad arkivbyggnad och Heikenskjölds gravkor i nyklassicistisk stil, vidare en klensmedja och några arbetarbostäder. Skolan från 1886 fungerar idag som bygdegård. Malingsbo bruk lades ned 1891. Sedan 1970-talet utgör Malingsbo och Kloten ett populärt rekreationsområde med möjligheter till camping, fiske och skogsströvande. I Malingsbo finns både campingplats och vandrarhem. Slående vacker natur med sjöar och skogar inpå knutarna.

Söderbärke:
När det gäller skolor, finns Vad skola samt Kyrkskolan i Söderbärke. Vad skola är den liten och hemtrevlig byskola som är belägen i byn Vad mellan Söderbärke och Fagersta. Skolan är godkänd miljöskola enligt Skolverkets kriterier och har skogen och sjön på bekvämt gångavstånd. På Vads skola går elever i förskoleklass, år 1,2 och 3. Antalet elever på skolan höstterminen 2016 är 89. Kyrkskolan är skolan mitt i samhället Söderbärke, naturskönt omgiven av vatten på tre håll. På Kyrkskolan går elever i år 4 till 9. I Söderbärke finns en Ica-butik, en skoaffär samt bibliotek. Även tågstation med bra förbindelser. Vårdcentral finns i Söderbärke, likaså goda tåg- och bussförbindelser.

Ludvika:
Omkring Ludvika finns bra kommunikationer (både i och omkring kommunen) med andra närliggande orter och med flera stora städer. Riksväg 50 och riksväg 66 ansluter till varandra i Ludvika. På riksväg 50 ligger Ludvika mellan Örebro och Falun, riksväg 66 leder mot Västerås. Tågen går ofta, via Borlänge eller Västerås mot Stockholm. Från Dala Airport i Borlänge kan du flyga till Göteborg, Malmö och Stockholm och vidare ut i världen. Det går även charterflyg från Dala Airport. Kommunen trafikeras av lokala och regionala bussar och tåg. Långdistansbussarna kör till Karlstad, Göteborg och Stockholm. I Ludvika finns gymnasium.

Bostadshus 1

Denna bostad är uppförd i trästomme i 1 1/2-plan med källare. Stående rödmålad panel utvändigt. På grund av otät skorsten, är denna ej godkänd för bruk. Tak belagt med lertegel. Enligt fastighetsregistrets uppgifter är bostaden byggd år 1925 och har en boyta på 105 kvm samt en biyta på 30 kvm. Uppvärmning sker via elradiatorer, luftvärmepump 2015 samt pelletskamin i vardagsrummet 2016. Nya 2-glasfönster 2013 på det övre planet. Avlopp via trekammarbrunn samt vatten från djupborrad brunn som delas med grannen (brunnen är belägen på grannens mark, Bisen 9:2). Fasad- samt fönstermålning skedde 2013. Genomgående renoverat mellan 2014-2015.

Entréplan:
Farstukvist i direkt anslutning till entrén. Hall med plastmatta på golvet samt målade väggar. Duschrum med våtrumsmatta på golvet och delvis på väggarna. Duschkabin. Tvättrum med toalett, tvättställ samt tvättmaskin. Här finns våtrumsmatta på golvet samt målade väggar. Ljust kök med plastatta på golvet och bröstpanel/målade väggar. Spispanna (ej godkänd pga otät skorsten). Köket är utrustat med vitvaror såsom kyl/frys, induktionshäll, mikrovågsugn och köksfläkt. Ljus skåpinredning. Intill köket finns vardagsrum med laminatgolv och målade väggar. Pelletskamin (Neptuni). Flera garderober. Sovrum med laminatgolv och målade väggar.

Övre plan:
Inrymmer hall med laminatgolv och målade väggar klädda med panel. Kattvind och garderob. Sovrum med laminatgolv och målade väggar, garderob. Oinredd vind med möjlighet att inreda till ett extra sovrum.

Bostadshus 2

Anrik byggnad i timmerstomme på uppskattningsvis ca 80 kvm. Utöver detta tillkommer en oinredd vind. Byggåret är troligtvis början av 1800-talet. Bostaden är uppförd i 2 plan med inredningsbar vind, torpargrund. 2-glasfönster. Omlagt tak med nyare råspont samt äldre lertegel på taket. Genomgående breda golvtiljor. Bostaden saknar el, vatten och avlopp, men stor potential finns att inreda denna vackra byggnad, och på så vis nyttja fastigheten som generationsboende, ha som uthyrning m.m.

Bostadens entréplan inrymmer hall, kök med trägolv och blottade timmerväggar samt en vedspis. Kammare med trägolv samt tapeter/blottade timmerväggar. Det övre planet innefattar kök med vedspis, trägolv och samt timmerväggar. Kammare med trägolv, timmerväggar samt en kakelugn. Inredningsbar vind.

Uthus

Uthuslänga i delvis timmer och delvis lösvirke. Plåttak. Inrymmer före detta stall med 2 spiltor, garage
och vagnslider. Vidbyggd vedbod/redskapsbod. Enklare redskapsbod i trästomme med rödmålad panel samt betongpannor på taket.

Tomt

Enligt fastighetsregistrets uppgifter uppgår den totala arealen till 2.293 kvm. Lättskött och plan trädgård med flertalet perenner samt äppel- och körsbärsträd. Bra parkering för flera bilar. Högt, vackert och soligt läge med sjön Bisen ca 150 m nedanför. Här finns fin badplats samt brygga.

Servitut m.m.

Fastigheten har del i Smedjebacken Malingsbo GA:10 (Vägar). Fastigheten är belägen inom Malingsbo Kloten Naturvårdsbestämmelser (Naturreservat).

Friskrivining

Eftersom säljaren ej bebott fastigheten permanent, säljs fastigheten med frisskrivningsklausul. Detta innebär att säljaren frånskriver sig allt ansvar gällande eventuella dolda fel i fastigheten.

Inventarier

Fastigheten säljs med inventarier.

Inteckningar

Det finns 1 elektroniskt pantbrev på fastigheten, uppgående till 100.000 kr. Detta övertas obelånat av köparen på tillträdesdagen.

Taxeringsvärde

Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet med typkod 220 på totalt 284.000 kr. Därav byggnadsvärde 182.000 kr och markvärde 102.000 kr. Det nya taxeringsvärdet för 2021 kommer att vara totalt 379.000 kr varav byggnadsvärde 235.000 kr och markvärde 144.000 kr.

Tillträde

Enligt överenskommelse mellan parterna.

Karta

Fakta

41055
975 000 SEK
105 kvm
4 R.O.K
1925
2 293 kvm

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt