Fittja 42

Örsundsbro

Fritidshus med närhet till Mälaren

Naturskönt belägen fritidsfastighet med lugnt lantligt läge på cykelavstånd från Mälaren. Trivsam 1.948 kvm stor trädgårdstomt med en rik flora och fina odlingsmöjligheter. Fritidshuset är uppfört 1961 och tillbyggt 1988. Boarea 85 kvm. Gäststuga, snickarbod och jordkällare finns på fastigheten. Ca 7 mil till Stockholm. Närhet också till Enköping och Uppsala.

Fakta

39054
1 200 000 SEK
85 kvm
3 R.O.K
1 948 kvm
20 048 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Enköping Fittja 2:16, Fritidshus.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår tomtens storlek till 1.948 kvm. Trivsam uppvuxen trädgårdstomt omgärdad av grönska och med en rik flora, bl.a. flertalet trädsorter, prydnadsbuskar, blomrabatter och öppna gräsytor. För den odlingsintresserade finns även utrymme på tomten för trädgårdsland.

Fritidshus

Fritidshus uppfört år 1961 i 1 plan med trästomme och utvändigt gul liggande träpanel. Tillbyggt till nuvarande utseende år 1988. Byggnaden står på plintgrund och har tak belagt med tegelformat svart plåttak. Kopplade 2-glasfönster. Huset innehåller 3 rum och kök fördelat på 85 kvm boarea (uppgift från taxeringen) enligt följande:

Veranda under tak leder in till liten hall/kapprum med avhängningsmöjlighet och garderob för klädförvaring. Intill hallen finns badrum med badkar, wc, tvättställ och tvättmaskin. Litet kök med matplats, elspis med glashäll, köksfläkt samt kombinerat kyl/frysskåp. Vidare finns ett mindre matrum i rummet bredvid köket. I tillbyggnadsdelen möts du av ett rymligt ljust vardagsrum med trivsam vedkamin, fönster åt två väderstreck och utgång till plattlagd uteplats med skyddande markis. Därutöver finns ett sovrum med plats för två sängar/dubbelsäng.

Värme och VA

Uppvärmning med direktverkande el samt den effektiva vedkaminen. Vatten från för området gemensam vattentäkt (nedslagen spets). Gemensamt avlopp till trekammarbrunn med infiltration (delas med närmaste grannen).

Övriga byggnader

Gäststuga med plats för dubbelsäng. Träbyggnad på plintgrund och tak belagt med tegelformad svart plåt. Vidbyggd förrådsdel/vedbod. Byggnadsarea ca 12 kvm.

Snickarbod med vidbyggd förrådsdel. Enkel träbyggnad med korrugerat plåttak.

Jordkällare.

Läge

Fastigheten ligger naturskönt med vidsträckt utsikt över öppet odlingslandskap ca 70 km NV om Stockholm. Lugnt läge utmed en liten grusad lokalväg i äldre etablerat område med blandad bebyggelse. I närmaste omgivningarna finns skogs- och strövområden. Avstånd till Mälaren är ca 1 km och där finns gemensam badplats där även möjlighet finns till båtplats för en mindre båt. Vidare finns även den kommunala badplatsen Kullabadet ca 15 min med bil från fastigheten och har sandstrand, barnbad och bryggor. Nära till Friibergs och Söderby golfbanor samt till natur/fågelreservatet vid Hjälstaviken.

Närmaste samhälle med bra service är Örsundsbro, avstånd ca 1 mil, och där finns ICA-affär med post i butik, restauranger, skola t.o.m. klass 9, läkar- och tandläkarmottagning etc. Avstånd till Bålsta är cirka 2 mil och därifrån tar det ca 35 minuter till Stockholm via E 18. Från Bålsta går även pendeltåg till Stockholm. Till Uppsala är avståndet ca 4 mil.

Energideklaration

Behövs ej.

Taxeringsvärde

Fastigheten är taxerad såsom bebyggd småhusenhet med typkod 220 till totalt 1.222.000 kr, varav markvärde 510.000 kr och byggnadsvärde 712.000 kr.

Inteckningar

Ett skriftligt pantbrev finns uttaget å 40.000 kronor. Detta är förkommet och övergår inte till köparen.

Servitut mm.

Förmånsservitut finns för väg och vattentäkt mm. Fastigheten har andel i vägsamfällighet för skötsel av den lokala grusvägen.

Friskrivning

Pga av att säljaren är ett dödsbo säljs fastigheten med en friskrivningsklausul. Detta innebär att säljaren är friskriven ansvar för eventuellt förekommande dolda fel i fastigheten.

Tillträde

Enligt överenskommelse. Omgående om köparen så önskar.

Adress till fastigheten

Fittja 42, 749 62 Örsundsbro

Driftkostnad

Total driftkostnad
20 048 kr/år varav:
Uppvärming:
10 000 kr
Försäkring:
4 468 kr
Vatten/avlopp:
900 kr
Renhållning:
2 080 kr
Sotning:
600 kr
Samfällighet:
2 000 kr

Kommentar: Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8.049 kr. Månadskostnad = ca 2.340 kr. Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på tidigare användning. I uppvärmning ingår även kostnad för hushållsel. Uppgifter om kostnad för vedförbrukning har ej gått att få fram.

Karta

Fakta

39054
1 200 000 SEK
85 kvm
3 R.O.K
1 948 kvm
20 048 kr/år

Mäklare

Olle Myrsten
Olle Myrsten
Mäklare

Kontakt