Lutgårdsvägen 10

Orsa

Trevligt fritidshus med stor tomt i Hansjö ca 4 km norr om Orsa

Trevligt fritidshus med stor tomt i Hansjö ca 4 km norr om Orsa. Högt vackert läge. Bostäder i form av en äldre charmig timmerstuga med stora möjligheter. Även en nyare timmerstuga med fint loft. Denna fastighet är ett bra alternativ för den som älskar att ha naturen och friluftslivet utanför dörren likväl sommar- som vintertid. Inom 10 km når man Orsa Grönklitt med vinter- och sommaraktiviteter som alpin- och längdskidåkning och vandring. Här finns även Orsa Rovdjurspark som är Europas största rovdjurspark. Fina fiskevatten finner man i områdena runtom fastigheten.

Fakta

OBJ-038168
375 000 SEK
60 kvm
1 R.O.K
1800-tal
10 218 kvm
6 180 kr/år

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Orsa Hansjö 60:7, Fritidshus.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår arealen till 10 218 kvm. Totalt består fastigheten av 2 områden i direkt anslutning till varandra. Lummig tomt bevuxen med träd och buskar. Eget vedförråd.
Gräsmatta runtom bostäderna. En fastighet med stora möjligheter. Högt läge. Bra parkeringsmöjligheter och uppställningsplatser. Mysig badtunna med vedeldad kamin finns på tomten. Ett byggt vedförråd finns i direkt anslutning till badtunnan.

Bostad 1

Mysig och gedigen fastighet i fina Hansjö med stora möjligheter. Fastigheten består av två timrade bostäder. Kommunal vatten och avlopp finns i tomtgräns, men ej indraget i bostäderna. En grävd brunn finns på fastigheten, och även vatten från Hansjö Vattenförening (hög vattenkvalitet). Indraget i bostad 2 (men ej inkopplat). Bostad 1 saknar vatten. Fiber indraget i bostad 1. Fullt fungerande torrdass finns vidbyggt intill bostad 2. Urinseparerare samt pax-fläkt.

Timrad stuga i ett plan med inredningsbar vind. Torpargrund. Byggår är okänt men troligtvis tidigt 1800-tal. Bostadens boyta är uppskattningsvis ca 60 kvm och inrymmer hall, kök och en kammare. Inredningsbart loft med potential. Englasfönster samt tak belagt med lertegel. Rumsbeskrivning i enlighet med följande text:
Hall med trägolv samt blottade timmerväggar. Avhängningsmöjligheter. Mysigt kök med trägolv samt pärlspont på väggarna. Charmigt platsbyggt skåp i original. Kamin (används men är dock ej godkänd för bruk). Maskinell utrustning i form av kyl/frys samt spis med två plattor av mindre bänkmodell. I övrigt enkel standard, men ett charmigt intryck med många äldre detaljer bevarade. Innanför köket finns en liten kammare med trägolv och tapeter på väggarna. Från hallen nås loftet. Här finns möjlighet att inreda två rum. Blottad murstock i mitten av rummen.

Bostad 2

Timrat härbre på torpargrund med lertegel på taket. Storleksmässigt ca 45 kvm. Inrett loft. Ny el i hela byggnaden. Uppförd under 1970-talet. Tilläggsisolerat. Inrymmer hall samt kök med matplats. Vit köksinredning med enklare standard. Trägolv samt råspont på väggarna. Från hallen nås loftet som har pärlspont på väggarna. Under renovering vilket innebär att man som köpare kan fortsätta renovera in den stil man själv önskar.

Driftkostnad

Total driftkostnad
6 180 kr/år varav:
Uppvärming:
2 880 kr
Försäkring:
1 500 kr
Renhållning:
800 kr
Samfällighet:
1 000 kr

Detta baseras på säljarens sporadiska användning av fastigheten.

Övrigt

Läge: Hansjö är en del av tätorten Orsa och tidigare by i Orsa socken och kommun, belägen på västra sidan av Ore älv. Hansjö är beläget ca 4 km N om Orsa. Denna fastighet i Hansjö är ett mycket trevligt alternativ för den som älskar att ha naturen och friluftslivet utanför dörren sommar som vintertid. Orsa Grönklitt ca 10 km bort erbjuder vinter- och sommaraktiviteter som alpin- och längd skidåkning, vandring och Orsa Rovdjurspark.
Orsa ligger i norra delen av Siljansbygden. Genom kommunen går såväl Inlandsbanan som Inlandsvägen - inlandets pulsåder.

Inventarier: Vissa inventarier kommer att finnas kvar på tillträdesdagen och får forslas bort på köparna bekostnad.

Taxeringsvärde 2018: Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet med byggnad under 50.000 kr med typkod 213 på totalt 152.000 kr.

Inteckningar: Pantbrev finns registrerade till totalt 50.000 kr. Det finns 1 elektroniskt pantbrev totalt. Detta övertas obelånat av köparen på tillträdesdag

Servitut/gemensamhetsanläggningar: Servitut finns för vattenledning samt avloppsanläggning.
Last Officialservitut Vattenledning 20-1976/1830.1
Last Officialservitut Avlopp 20-1976/1830.2

Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse mellan säljare och köpare.

Objektnummer: 38168.

Karta

Vägbeskrivning

Adress: Lutgårdsvägen 10, 794 90 Orsa.

Fakta

OBJ-038168
375 000 SEK
60 kvm
1 R.O.K
1800-tal
10 218 kvm
6 180 kr/år

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt