Lilla Mon 507

Nora

Torp med möjligheter i Lilla Mon ca 24 km N om Örebro

Torp i behov av kärlek beläget i Lilla Mon, ca 24 km N om Örebro, ca 10 km SO om Nora och ca 17 km S om Lindesberg. Torpet ligger inbäddat i grönska med enskilt läge och har mulltoalett, vardagsrum med sovalkov och kök. Inredningsbar vind. Uthuslänga med snickarbod, vedbod samt torrdass.

Fakta

OBJ-038106
150 000 SEK
1 R.O.K
1 900 kvm

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Fastigheten Nora Södra Fingerboda 3:32, Torp.

Tomt

Enligt fastighetsregistret uppgår arealen till totalt 1.900 kvm. Lummig och uppvuxen tomt med behov av röjning. Privat läge.

Torpet

Charmigt falurött torp med okänt byggår enligt fastighetsregistret. Torpet har enklare standard. Troligtvis är torpet uppfört under 1900-talets början. Boarean är uppskattningsvis ca 40 kvm (säljarens uppskattning). Torpet är uppfört i timmerstomme med träpanel utvändigt. Tak belagt med lertegel. Torpargrund på natursten.
Englasfönster. El finns i torpet. Vatten och avlopp saknas. Dock finns en mulltoalett samt ett tvättställ med avlopp ut till stenkista.

Planlösning enligt följande:

Entréplan:

Toalett med våtrumsmatta på golv och väggar med väv. Tvättställ med avlopp till stenkista. Mulltoalett. Denna del är tillbyggd ca år 1993/1994. Vardagsrum med trägolv samt tapetserade väggar. Sovalkov. Kök med linoleummatta på golvet samt tapeter på väggarna. Vedspis (pga utebliven användning har sotning ej skett) samt bänkskåp med kakel ovan bänkskivan. Skafferi. Matplats vid fönster. Utgång till husets framsida.

Oinredd vind:

Från torpets ena gavel nås från utsidan via stege, den oinredda vinden. Här finns möjlighet till eventuellt ett extra rum.

Övriga byggnader

Jordkällare: Mindre men praktisk jordkällare med bra förvaringsmöjligheter.

Uthuslänga: Praktisk uthuslänga uppfört i trästomme med plåttak. Denna länga inrymmer snickarbod, vedbod samt torrdass.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Nora Södra Fingerboda GA:2 Officialservitut Väg

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Nyttjanderätt Tele

Övrigt

Läge: Torp i behov av kärlek beläget i Lilla Mon, ca 24 km N om Örebro, ca 10 km SO om Nora och ca 17 km S om Lindesberg. Torpet ligge inbäddat i grönska med enskilt läge. Nora nås på ca 10 minuter med bil. Nora tätort är idylliskt belägen vid Norasjön med närhet till naturen. I den vackra trästaden Nora finns en viktig del av svensk historia samlad på ett ställe - småstadsidyllen, bruksmiljöer, gruvor och en egen veteranjärnväg. Stora delar av Nora ser ut som det gjorde för hundra år sedan. Idag erbjuds här mycket kultur och nostalgi.
I Nora kommun finns det mesta man kan önska sig. Livsmedelsbutiker hittar man i Nora, Gyttorp och Järnboås. Arbetsförmedling, socialkontor samt bibliotek, simhall och idrottshallar finns i centrala Nora. Här hittar man också det mesta som behövs för vardagslivet som skor, kläder, apotek, bensinstationer, möbelhandlare, bygghandel, färghandlare, bilverkstäder, träningslokaler och secondhand-butiker m.m.

Lindesberg är en småstad som erbjuder bl.a. vandringsleder runt Lindesjön. Shopping med mat- och fikastunder erbjuds av allehanda slag. Den centralt belägna Lindesberg Arena utnyttjas av idrottare inom handboll, judo, volleyboll och bowling. Här erbjuds även många arrangemang inom musik och kultur både för stora och små. I Lindesberg finns även ett äventyrsbad i Energikällan. Lindesbergs resecentrum är en buss- och järnvägsstation som ligger centralt. Här finns spår som dagligen trafikeras av Tåg i Bergslagen.


Taxeringsvärde 2015: Fastigheten är taxerad såsom småhusenhet byggnadsvärde under 50.000 kr med typkod 213, med ett taxeringsvärde på totalt 7.000 kr, varav byggnadsvärde är 0 kr och markvärde 7.000 kr.
Enligt taxeringen för 2018 är taxeringsvärdet 17.000 kr.

Servitut, gemensamhetsanläggningar m.m: Nyttjanderätt tele, aktnummer 85/9347. Officialservitut (förmån) som avser väg, aktnummer 18-NOA-826.1.
Fastigheten har del i Nora Södra Fingerboda GA:2 (avser väg). Inga avgifter har hittills debiterats säljaren.

Inteckningar: Det finns 3 pantbrev på fastigheten som uppgår till 60.000 kr. Dessa övertas obelånade av köparen på tillträdesdagen.

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse mellan köpare och säljare.

Objektnummer: 38106.

Karta

Vägbeskrivning

Adress: Lilla Mon 507, 713 91 Nora

Fakta

OBJ-038106
150 000 SEK
1 R.O.K
1 900 kvm

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Extra kontaktperson

Henrik Rundgren
Henrik Rundgren
Mäklare & skogsekonom

Kontakt