Malmgatan 13 B

Norberg

Ljus och trivsam lägenhet på första våningen i Norberg. Möblerbar balkong i söderläge. Lägenheten inrymmer nästan 60 kvm som fördelas på 2 rum samt kök. Helkaklat duschrum med tvättmaskin. Klädkammare i hallen. Här bor man på en centralt belägen adress i bostadsrättsföreningen Myntet. Utanför bostaden finns ett grönområde med lekplats. Man har gångavstånd till matvarubutiker och annan närservice. Precis utanför området finns busstation med bra förbindelser. Varmt välkomna att boka in er på visning!

Fakta

40133
250 000 SEK
3 020 SEK
60 kvm
2 R.O.K
1960
575 kr/månad

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 097. Hiss finns ej.

Rumsbeskrivning

Lägenheten ligger på 1:a våningen, är genomgående ljus och har en luftig planlösning. Boarea 59,9 kvm. Hallen har nytt laminatgolv samt målade väggar. Här finns även en klädkammare. Direkt till vänster i hallen finns köket. Här ligger laminatgolv och väggarna är vitmålade. Ljus skåpinredning med kakel ovan bänkskivan. Maskinell utrustning såsom spis, fläkt samt kombinerad kyl/frys. Matplats vid fönster mot innergården. Rakt fram i hallen finns det helkaklade duschrummet. Duschplats. Toalett samt tvättställ. Tvättmaskin. Till höger om duschrummet finns ett ljust vardagsrum med laminatgolv och målade väggar. Utgång till härlig balkong som är möblerbar. Balkongen ligger i söderläge. Till vänster om duschrummet finns ett ljust sovrum med laminatgolv samt målade väggar. Garderober med överskåp. Genomgående nya (2020) laminatgolv i lägenheten samt nymålade väggar från samma år.

Bilplats

Parkeringsmöjlighet på innergården. Kösystem för parkeringsplats med elstolpe. Kostnad 94 kr/månad.

Övriga byggnader

Det finns cykelförråd i byggnaden. Tvättstuga och torkrum finns även i fastigheten (tvättmaskin finns även i lägenheten). Till lägenheten hör ett förråd med nät runt samt en matkällare.

Ekonomi, månadsavgift

Utgångspris 250 000 SEK
Avgift 3 020 SEK/mån

Driftkostnad

Total driftkostnad
575 kr/månad varav:
Försäkring:
175 kr
Hushållsström:
400 kr

Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning. Andelstal: Andel i föreningen 0,92583 %, andel av årsavgift 0,92583 %.

Övrigt

Läge: Centralt belägen lägenhet med gångavstånd till allt man behöver. Ett stenkast till busshållplats. I Norberg finns det två grundskolor, Källskolan med förskoleklass-årskurs 3 samt Centralskolan, årskurs 4-9. Ett flertal förskolor finns i Norberg. Diverse livsmedelsbutiker, vårdcentral, apotek, Handelsbanken, pizzerior, Elsa Andersons konditori m.m. Ny idrottshall. Bussförbindelser från Norbergs centrum till Avesta och Fagersta. Därifrån tåg till bland annat Västerås och Stockholm.

Norberg har många intressanta besöksmål och sevärdheter. Det finns många spännande platser att besöka som berättar om olika epoker av vår gruvbrytning och järnframställning. Flera av miljöerna är kommunalt ägda museer, exempelvis Bergslagens medeltidsmuseum med Nya Lapphyttan och Norbergs Gruvmuseum. Det finns många andra besöksmål värda ett besök i Norbergs kommun. Norberg har en gedigen historia med ursprung ur det gamla gruvsamhället. Idag är kommunen en idrottskommun med möjligheter till natur, föreningsliv, vinteraktiviteter och kulturmiljöer. Ca 4 km från fastigheten ligger Nordansjö. Här finns elljusspår på 2,8 km som är belyst alla dagar när det finns skidspår. Här har man även tillgång till Engelbrektsloppets skidspår. Ca 4 km från bostaden ligger Klackberg som erbjuder 2 st nedfarter för utförsåkning samt ett belyst elljusspår på 2,5 km. Även preparerad pulkabacke.

Järnframställningen i Norberg kan spåras tillbaka till 500-talet men området har varit befolkat sedan nordisk stenålder. Masugnsanläggningen vid Lapphyttan, troligen från 11-1200-talet (idag under rekonstruktion på annan plats) visar början på det gruvsamhälle som växte fram i Bergslagen. I Norberg fanns redan på medeltiden en marknadsplats där bergsmännen i de omkringliggande trakterna samlades.

Den äldsta bevarade bebyggelsen i Norberg ligger samlad vid Norbergsån som rinner genom orten nära Norbergs kyrka med gårdar som härstammar från medeltiden, medan många nuvarande byggnader är från 1700-talet.

De äldsta delarna av Norbergs kyrka, bland annat valven, är från 13-1400-talen. Interiören förändrades efter en stor brand 1727. Kyrktornet byggdes om 1904. På kyrkogården finns dessutom en benkammare från 1700-talet. Trots en omfattande brand i mitten av 1700-talet kan man fortfarande se det ursprungliga bebyggelsemönstret i centrala Norberg med bodar, tvättstugor och brygghus utmed ån, medan mangårdsbyggnader och bostadshus låg en bit ifrån.

Bostadsrättsförening: Bostadsrättsföreningen Brf Myntet org.nr 779000-0777, är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten Norberg Myntet 11, som består av 3 bostadshus med 106 lägenheter samt 24 garage och 2 lokaler. Under året har byte av radiatorventiler samt stamventiler färdigställts. Stambyte skedde för ca 20 år sedan. Renoverade balkonger.

Vid årets början hade hade föreningen 106 medlemmar. Under året har 11 överlåtelser ägt rum och medlemmar har därav beviljats utträde och nya medlemmar beviljats inträde med nytt medlemskap.

Energiprestanda: 129 kWh/m² och år enligt energideklarationen utförd 2010-09-13.

Övrigt: Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Reparationsfond: Saldot är 0,67 kr.

Tillträde: Omgående om så önskas, eller enligt överenskommelse mellan parterna.

Karta

Fakta

40133
250 000 SEK
3 020 SEK
60 kvm
2 R.O.K
1960
575 kr/månad

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt