Brogatan 13 B

Norberg

Välkommen till populära Pilen i centrala Norberg! Här finns nu äntligen en välplanerad och trevlig lägenhet om 3 rum och kök till salu. Lägenheten med dess 80 kvm, är belägen på entréplan och har en egen uteplats. Bostaden är utrustad med ljust kök, vardagsrum med parkettgolv samt 2 sovrum. Klädkammare finns i ett utav sovrummen. Duschrum med tvättmaskin. Parkeringsplats finns, likaså rymligt förråd i närheten av bostaden. Ett stenkast till bra busskommunikationer, matbutiker, vårdcentral, idrottshall och mycket mer.

Fakta

40120
275 000 SEK
4 973 SEK
80 kvm
3 R.O.K
1 750 kr/månad

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 07-2224-2-6. Hiss finns ej.

Lägenheten

Genomgående ljus lägenhet med trivsamma ytor. Hall med plastmatta på golvet samt tapeter på väggarna. Garderob samt avhängning för ytterkläder direkt innanför entrén. Till höger innanför entrén finns köket. Vit skåpinredning med kakel ovan bänkskivan. Den maskinella utrustningen utgörs av kyl/frys, extra frys samt spis med fläkt ovan. Matplats vid fönster. Efter köket till höger finns vardagsrummet. Parkettgolv och tapeter på väggarna. Rakt fram i hallen finns duschrummet. Våtrumsmatta på golvet och väggarna. Här finns en ny elpanna kopplat till det vattenburna värmesystemet (radiatorer). Rostfri tvättho samt nyare tvättmaskin. Ny toalettstol samt tvättställ. Duschplats. Till höger om duschrummet finns de två sovrummen. Det ena sovrummet har plastmatta på golvet, tapetserade väggar samt garderob och en rymlig klädkammare. Det andra sovrummet har plastmatta på golvet, tapetserade väggar och en garderob.

Bilplats

Bilplats med elstolpe hör till lägenheten och kostar 125 kr/månad.

Övriga byggnader

Till bostadsrätten hör ett rymligt förråd. Gemensamt sophus med cykelförråd finns inom området.

Ekonomi, månadsavgift

Utgångspris 275 000 SEK
Avgift 4 973 SEK/mån
Värme tillkommer. Vatten samt TV-basutbud ingår i månadsavgiften.

Driftkostnad

Total driftkostnad
1 750 kr/månad varav:
Uppvärming:
1 600 kr
Försäkring:
150 kr

Observera att driften är ungefärlig och baseras på nuvarande ägares nyttjande av bostaden.

Övrigt

Läge: På lugnt och centralt område finner ni denna trevliga bostadsrätt. Ett perfekt och praktiskt boende. Nära till naturen, skola, förskola samt centrum med det mesta man behöver. Norbergs kommun är en kommun i Västmanlands län. Centralort är Norberg. Kommunen gränsar till Fagersta och Sala kommuner i Västmanlands län samt Avesta, Hedemora och Smedjebacken kommuner i Dalarnas län. I Norberg finns det två grundskolor, Källskolan med görskoleklass-årskurs 3 samt Centralskolan, årskurs 4-9. Ett flertal förskolor finns i Norberg. Diverse livsmedelsbutiker, Handelsbanken, pizzerior, Elsa Andersons konditori m.m. Bussförbindelser från Norbergs centrum till Avesta och Fagersta. Därifrån tåg till bland annat Västerås och Stockholm.

Norberg har många intressanta besöksmål och sevärdheter. Det finns många spännande platser att besöka som berättar om olika epoker av vår gruvbrytning och järnframställning. Flera av miljöerna är kommunalt ägda museer, exempelvis Bergslagens medeltidsmuseum med Nya Lapphyttan och Norbergs Gruvmuseum. Det finns många andra besöksmål värda ett besök i Norbergs kommun. Norberg har en gedigen historia med ursprung ur det gamla gruvsamhället. Idag är kommunen en idrottskommun med möjligheter till natur, föreningsliv, vinteraktiviteter och kulturmiljöer. Ca 4 km från fastigheten ligger Nordansjö. Här finns elljusspår på 2,8 km som är belyst alla dagar när det finns skidspår. Här har man även tillgång till Engelbrektsloppets skidspår. Ca 4 km från bostaden ligger Klackberg som erbjuder 2 st nedfarter för utförsåkning samt ett belyst elljusspår på 2,5 km. Även preparerad pulkabacke.

Järnframställningen i Norberg kan spåras tillbaka till 500-talet men området har varit befolkat sedan nordisk stenålder. Masugnsanläggningen vid Lapphyttan, troligen från 11-1200-talet (idag under rekonstruktion på annan plats) visar början på det gruvsamhälle som växte fram i Bergslagen. I Norberg fanns redan på medeltiden en marknadsplats där bergsmännen i de omkringliggande trakterna samlades. Den äldsta bevarade bebyggelsen i Norberg ligger samlad vid Norbergsån som rinner genom orten nära Norbergs kyrka med gårdar som härstammar från medeltiden, medan många nuvarande byggnader är från 1700-talet. De äldsta delarna av Norbergs kyrka, bland annat valven, är från 13-1400-talen. Interiören förändrades efter en stor brand 1727. Kyrktornet byggdes om 1904. På kyrkogården finns dessutom en benkammare från 1700-talet. Trots en omfattande brand i mitten av 1700-talet kan man fortfarande se det ursprungliga bebyggelsemönstret i centrala Norberg med bodar, tvättstugor och brygghus utmed ån, medan mangårdsbyggnader och bostadshus låg en bit ifrån.

Bostadsrättsförening: Hsb Brf Pilen med org.nr. 716412-5663. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). Allmänt om föreningen: HSB Brf Pilen äger fastigheterna Pilen 29, 31 och 32 i Norberg, som byggdes år 1991.

På fastigheten finns 5 bostadshus med tillsammans 24 entréer med adresserna Brogatan 9, 11, 13, 15 och 17. Föreningens 24 bostäder fördelar sig enligt nedan:

6 st 2 r o k 68,0 m2
12 st 3 r o k 80,0-81,0 m2
6 st 3,5 r o k 91,0 m2

Lägenhetsyta 1.922 m2. Inom föreningen finns 24 parkeringsplatser .

Gjorda renoveringar:

Radonsanering 2013.
Nya elpannor 2011-2013.

Avgifter och hyror:
Ingen höjning av månadsavgifterna skedde under 2019. Från och med 2020-01-01 höjs årsavgifterna med 1%. De genomsnittliga årsavgifterna uppgår därefter till 746 kr/m2 bostadsyta. Budgeten för 2020 visar att föreningen inte har täckning för sitt fonderingsbehov för framtida underhållsåtgärder. Styrelsen räknar med att höja månadsavgifterna med ca 1-2% varje år.

Överlåtelseavgift: 1.182.50 kr. Betalas av köparen.

Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

Pantnoteringsavgift: 473.00 kr per pant.

Månadsavgiften uppgår f.n. till 4.973 kr. I avgifter ingår vatten. Värme tillkommer. TV-basutbud ingår i månadsavgiften (ComHem).

Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar Bergslagen AB. Den ekonomiska förvaltningen har under året skötts av Ekonomikompaniet. Den tekniska förvaltningen har skötts av Granströms Fastighetsservice AB.

Energiprestanda: Ingen ny energideklaration finns upprättad för fastigheten.

Övrigt: Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Tillträde: Från och med 1 december eller enligt överenskommelse mellan köpare och säljare.

Objektnummer 40120.

Karta

Fakta

40120
275 000 SEK
4 973 SEK
80 kvm
3 R.O.K
1 750 kr/månad

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt