Bruksvägen 5 B

Fagersta

På andra våningen finner ni denna fina lägenhet på ca 54 kvm som fördelas på 2 rok. Stamrenoverat duschrum med våtrumsmatta på golvet och kaklade väggar. Praktiskt med tvättmaskin i duschrummet. Ljust sovrum med garderobsvägg samt utgång till möblerbar balkong i sydöstligt läge mot innergården. Vardagsrum med fönster mot gatan. Kök med ljus skåpinredning. Närhet till centrum, tåg-/busstation, idrottsanläggning, affärer och skolor i solid förening med väl omhändertagna byggnader! Redo för omgående inflyttning. Välkommen på visning!

Fakta

40121
135 000 SEK
2 974 SEK
54 kvm
2 R.O.K
1957
475 kr/månad

Visningar

Var vänlig kontakta fastighetsmäklaren för överenskommelse om visning.

Typ

Bostadslägenhet, lgh.nr Ab2a. Hiss finns ej.

Rumsbeskrivning

Lägenheten ligger på 2:a våningen, är ljus och har en genomtänkt öppen planlösning. Boarea 54,22 kvm. Golv i laminat i hallen samt tapeter på väggarna. Garderober med överskåp. Kök med laminatgolv samt tapetserade väggar. Ljus skåpinredning samt matplats vid fönster. Vitvaror såsom spis, fläkt, kylskåp samt frysskåp. Matplats vid fönster mot innergården. Duschrum med våtrumsmatta på golvet samt kaklade väggar. Här finns även en tvättmaskin. Duschplats. Toalettstol samt tvättställ. Sovrum med laminatgolv och tapeter på väggarna. Garderobsvägg med generösa förvaringsmöjligheter. Utgång till balkong i sydöstligt läge. Vardagsrum med parkettgolv samt tapeter på väggarna.

Bilplats

Parkeringsplats vid elstolpe följer med i överlåtelsen om så önskas. Kostnad 85 kr/månad.
Garage finns (kösystem).

Övriga byggnader

Det finns cykelförråd, tvättstuga och torkrum i byggnaden (tvättmaskin finns även i lägenheten). Till lägenheten hör ett förråd med nät runt, i källaren.

Ekonomi, månadsavgift

Utgångspris 135 000 SEK
Avgift 2 974 SEK/mån
85 kr tillkommer för parkeringsplats med elstolpe.

Driftkostnad

Total driftkostnad
475 kr/månad varav:
Försäkring:
175 kr
Hushållsström:
300 kr

Observera att siffrorna endast är en uppskattning baserad på nuvarande användning. Andelstal: Andel i föreningen 2,17 %, andel av årsavgift 1,95 %.

Övrigt

Läge: Lugnt läge med skog och grönområden i direkt närhet. Gångavstånd till Fagersta centralstation med dagliga turer från Fagersta C till Västerås C, Örebro C, Ludvika och Gävle C. Även turer till Stockholm. I Västanfors finns bland annat Ica supermarket, diverse butiker samt pizzerior och restauranger. Gångavstånd till badhus/sporthall med gym, lasarett med apotek och direkt närhet till Per Olsskolan, som är en av tre F-6 skolor i Fagersta. Per Olsskolan är vackert belägen på en sluttning nära skogen och Melingsjön, med tillgång till fotbollsplan, skridskobana, skidspår och pulkabackar. En hoppbacke för skidor finns i närheten. På skolan finns matsal, idrottshall och textilslöjdsal. Gångavstånd till högstadium och gymnasium. Även gångavstånd till Fagersta centrum med diverse livsmedelsbutiker, pizzerior, Handelsbanken m.m. Skogsmarker med fina promenadstigar finns i närområdet. Utanför Fagersta finns även fina Ängelsberg, där man förutom världsarvet Engelsbergs bruk även kan besöka världens äldsta bevarade oljeraffinaderi, beläget på Oljeön i sjön Åmänningen. Ängelsberg var redan runt 1900 en samlingsplats för konstnärer och traditionen lever idag vidare i ett galleri och en skulpturpark. Fagerstas fina natur uppskattas av många. Bruksleden passerar igenom kommunen och den går bland annat till kommunens högsta punkt, Högbyn, som ligger 241 meter över havet. Leden går även förbi den gamla bruksplatsen Trummelsberg och utsiktstornet vid Landsberget, som är kommunens näst högsta punkt, 217 meter över havet. Det finns ytterligare ett antal vandringsleder och kommunen har även sex naturreservat: Svartberget, Jonhagen, Jönsbacken, Kråksten, Jättåsarna samt Malingsbo-Kloten. Vatten och sjöar för både fiske och bad finns det gott om och i Abborrtjärn planteras ädelfisk. Badplatsen vid Eskiln besöks flitigt av både turister och stadens invånare. Strömsholms Kanal rinner igenom Fagersta via Ängelsberg på sin väg söderut.

Bostadsrättsförening: Brf Sparrhornet 1, 779000-0090. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). Allmänt om föreningen: HSB Brf Sparrhornet 1 äger fastigheten Sparrhornet 6 i Fagersta, som byggdes år 1957.
På fastigheten finns 2 bostadshus med tillsammans 6 trapphus med adresserna Bruksvägen 5A, 5B, 5C samt 7A, 7B och 7C. Föreningens 41 lägenheter fördelar sig enligt nedan:

5 st 1 r o k 197 m2
24 st 2 r o k 1 313,5 m2
12 st 4 r o k 1 153,5 m2

Inom föreningen finns 15 parkeringsplatser och 1 extra förråd.

Gjorda renoveringar:

2015:
Byggande av balkonger.
Putsning av sockel och takfot på garage.

2016:
Det sista arbetet på balkongerna blev klart.
18 st plastfönster har monterats.
Målning av panelen på gavlarna.
Fjärrvärmecentral installerad.
Byte av spolslangar.
Byte av en ytterdörr.

2018:
Energideklaration.
Byte torkrumsfläkt.
Startat arbete med parkeringar.

Väsentliga händelser under året:
Motorvärmarplatser.

Avgifter och hyror:
Ingen höjning av månadsavgifterna under 2019.

Överlåtelseavgift: Ingen.

Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

Månadsavgiften uppgår f.n. till 2.974 kr. I avgifter ingår värme/vatten. TV-basutbud ingår i månadsavgiften (ComHem).

Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar Bergslagen AB. Den ekonomiska förvaltningen har under året skötts av Ekonomikompaniet. Den tekniska förvaltningen har skötts av Granströms Fastighetsservice AB.

Energiprestanda: 125 kWh/m² och år enligt energideklarationen utförd 2018-09-06.

Övrigt: Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Tillträde: Omgående om så önskas, eller enligt överenskommelse mellan köpare och säljare.

Objektnummer 40121.

Karta

Fakta

40121
135 000 SEK
2 974 SEK
54 kvm
2 R.O.K
1957
475 kr/månad

Mäklare

Elin Hjalmarsson
Elin Hjalmarsson
Mäklare & skogsmästare

Kontakt